Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Ageliki Fatourou
ς έδιναν τις γνώσεις που απαιτεί το πτυχίο και οι εξετάσεις της άδειας εξάσκησης επαγγέλματος.
Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε και αυτή τη στιγμή Δεκέμβριος του 2013 κάποια τμήματα δεν έχουν κάνει ούτε μία ώρα μάθημα και κάποια άλλα λειτουργούν με μειωμένο ωράριο λόγω έλλειψης καθηγητών και χωρίς καμία δέσμευση από πουθενά ότι κάτι θα γίνει για επίλυση του προβλήματος. Αλλά επιπλέον και κάποιοι καθηγητές που είχαν επιστρέψει με διαταγές δικαστηρίων και είχαν συμβάλει έτσι στην άμβλυνση των προβλημάτων, καλύπτοντας σημαντικά κενά, ακόμη και αυτοί φεύγουν πάλι με απόφαση του διοικητικού εφετείου με αποτέλεσμα την διόγκωση των προβλημάτων μας.
Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι ότι ακόμη και αν με κάποιο τρόπο καταφέρναμε να πάρουμε το πτυχίο μας, οι γνώσεις μας θα υπολείπονται σημαντικά από αυτών των αποφοίτων από προηγούμενα σχολικά έτη και των αποφοίτων από ιδιωτικές σχολές με τους οποίους θα διαγωνιστούμε στην πιστοποίηση για την άδεια εξάσκησης επαγγέλματος.
Αυτό που συμβαίνει σε εμάς δεν συνάδει με την αρχή της ισότητας που προστάζει το σύνταγμα γιατί μόνο για ίσες ευκαιρίες και αντιμετώπιση δε μπορούμε να μιλήσουμε.
Τα παραπάνω τα έχουμε κάνει γνωστά με επιστολές μας στον υπουργό παιδείας αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Για τον λόγο αυτό απευθυνόμαστε σε εσάς και ζητάμε την διαμεσολάβηση του Συνηγόρου του Πολίτη στο υπουργείο παιδείας για να μη χαθεί η χρονιά και για να υστερούμε όσο γίνεται λιγότερο σε γνώσεις και σε ευκαιρίες.
Ίλιον 18 / 12 / 2013
Οι παρακάτω μαθητές και μαθήτριες της ΕΠΑΣ Ιλίου.
Ακολουθούν 84 υπογραφές

Δεν υπάρχουν σχόλια: