Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013



ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ
Το ότι είναι αδίστακτοι το ξέρουμε. Ακόμα και στην παιδεία, κλείσανε χιλιάδες σχολεία την τελευταία τριετία, στείλανε χιλιάδες οικογένειες στην απόγνωση και σε δεκάδες χιλιάδες μαθητές στέρησαν το δικαίωμα να ακολουθήσουν την ειδικότητα που επιθυμούσαν. Πριν λίγες μέρες, κλείσανε πάνω από χίλια ολοήμερα μέσα σε ένα βράδυ.
Αυτό που ίσως δεν είναι γνωστό, είναι ότι είναι επικίνδυνα γελοίοι και με κάθε τρόπο θα προσπαθήσουν να προβοκάρουν την απεργία των καθηγητών.
Θα ρίξουν τόνους λάσπης, θα ακουστούν πρωτόγνωρα ψέμματα μέσα από τα ΜΜΕ που ελέγχουν. Στην υπηρεσία αυτή θα μπουν όλοι οι πρωτοκλασσάτοι δημοσιογράφοι.
Η δυναμική της απεργίας και η κοινωνική της αποδοχή είναι τέτοια που θα πουν πράγματα εξωπραγματικά για τους εκπαιδευτικούς προσπαθώντας να σπιλώσουν τον αγώνα τους.
Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, βουλευτής της ΝΔ, βάζει στοίχημα και τη βουλευτική του έδρα, ότι οι δασκάλες και οι καθηγήτριες παίρνουν τρία χρόνια άδεια για να γεννήσουν ένα παιδί, όπου ο πρώτος χρόνος είναι για να μείνουν έγκυες.
(ναι ναι. καλά διαβάσατε. ένα χρόνο άδεια προκειμένου να μείνουν έγκυες)
Ίσως είναι άσχετοι με το δημόσιο σχολείο. Ποτέ τα παιδιά των Κεφαλογιάννηδων δε φοίτησαν σε αυτό.
Ίσως επιθυμούν απλά, όπως στα ιδιωτικά, οι έγκυες μέχρι να σπάσουν τα νερά, να είναι μέσα στην τάξη και να κάνουν μάθημα.
Ίσως το πρότυπό τους είναι κάποια τριτοκοσμική χώρα, όπου αν η γυναίκα έχει περίοδο, κατά την ώρα εργασίας πρέπει να φοράει ειδική πάνα και ταμπόν για να μη διακόπτει συχνά την εργασία της.
Το σίγουρο είναι ότι θα βρουν οποιοδήποτε ψέμα να πουν για να λοιδωρήσουν τον αγώνα των καθηγητών.
Κάποιοι θα τους πιστέψουν.
Άλλωστε πρότυπό τους είναι ο Γκέμπελς, γνωστός για το ρητό: "Πες πες, κάτι θα μείνει".

Δεν υπάρχουν σχόλια: