Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ  ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Κ. Οικονόμου – 3ο Δημ. Σχολείο
Ελασσόνα
Τηλ. 24930 22133
Ελασσόνα, 25-09-2013
ΠΡΟΣ:  Μέλη μας
ΚΟΙΝ.  ΜΜΕ  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Βρισκόμαστε 15 μέρες μετά την έναρξη του σχολικού έτους και οι μαθητές μάταια ακόμα περιμένουν τους δασκάλους τους. Αρκετοί δάσκαλοι δεν βρίσκονται στα σχολεία μετά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μην κάνει διορισμούς και να μην προχωρήσει στον απαραίτητο αριθμό αποσπάσεων στο νομό μας. Τα κενά στο νομό μας εξακολουθούν να υπάρχουν. Αντί την κάλυψη αυτών, επέλεξε τον εύκολο δρόμο του «πονάει κεφάλι, κόψε κεφάλι». Και μάλιστα, μετακυλώντας τις δικές του ευθύνες στους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές και στους γονείς, προσπαθώντας ταυτόχρονα να πετύχει «πλεονάσματα» εκπαιδευτικών με λογιστικούς και τεχνητούς τρόπους.
   Αυξάνει τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα και ας μην χωράνε οι αίθουσες. Συγχωνεύει τμήματα και αναστέλλει τη λειτουργία ολοήμερων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων.        Ένα θεσμό που έχει προσφέρει τα μέγιστα στους γονείς, στην κοινωνία.
    Εκτός από τους αιρετούς στο ΠΥΣΠΕ Λάρισας που δεν συμμετέχουν ήδη σε αυτές τις μεθοδεύσεις,  ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ελασσόνας, σε συμπόρευση με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας και τη ΔΟΕ, καλεί και τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν ως διορισμένα μέλη να αποτρέψουν με τη στάση τους τις συνεδριάσεις των υπηρεσιακών συμβουλίων, μπλοκάροντας κάθε τέτοια διαδικασία.                  
Για το Δ.Σ.
 Ο Πρόεδρος                                                        Ο Γεν. Γραμματέας
Βαγγέλης Μάγειρας                                            Ανέστης Καραγκούνης


ok

Δεν υπάρχουν σχόλια: