Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

Ρέθυμνο - Κατάληψη από γονείς και μαθητές στο μουσικό σχολείο

Σε κατάληψη του μουσικού σχολείου Ρεθύμνου προχώρησαν γονείς και μαθητές του σχολείου, διεκδικώντας τη στελέχωσή του με το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό και μουσικούς για να μπορεί να... υλοποιηθεί το πρόγραμμα, ενώ για μια ακόμη φορά η σχολική κοινότητα θέτει ως ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα το κτηριακό πρόβλημα.

ΚΥΜΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ

Στο μεταξύ, σε κατάληψη γυμνασίων και λυκείων προχώρησαν χθες το πρωί μαθητές, διεκδικώντας σύμφωνα με τα αιτήματά τους δημόσια δωρεάν παιδεία και στελέχωση των σχολείων με το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό, χωρίς να λείπουν και αιτήματα για αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής.

Συγκεκριμένα υπό κατάληψη είναι το 1ο λύκειο, το 2ο γυμνάσιο και λύκειο, το 3ο γυμνάσιο και λύκειο, το ΕΠΑΛ Ρεθύμνου και το γυμνάσιο – λύκειο Επισκοπής.

Το κύμα των καταλήψεων που φέτος εκδηλώθηκε νωρίτερα από άλλες χρονιές φαίνεται πως έχει πυροδοτήσει η απεργία των εκπαιδευτικών, καθώς οι μαθητές εμφανίζονται συμπαραστάτες των κινητοποιήσεων αλλά και του γενικότερου κλίματος που επικρατεί στο χώρο της παιδείας, αφού και η φετινή χρονιά ξεκίνησε με πολλαπλά προβλήματα.

Η απόφαση των καταλήψεων ωστόσο πάρθηκε χωρίς να έχουν προηγηθεί γενικές συνελεύσεις – άλλωστε τα σχολεία υπολειτουργούν λόγω της μεγάλης συμμετοχής των καθηγητών στην απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου τους και μένει να φανεί σήμερα και τις επόμενες ημέρες πως θα εξελιχθούν οι κινητοποιήσεις των μαθητών.

Στο μεταξύ αυτήν την εβδομάδα αναμένεται να αποφασίσει και η Ένωση Γονέων πώς θα αντιδράσει στην υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας, καθώς έχουν κατατεθεί διάφορες προτάσεις, από καταλήψεις σχολείων ή Διευθύνσεων Εκπαίδευσης μέχρι ανοιχτές εκδηλώσεις και συναυλίες.

Τα σχολεία πραγματοποίησαν γενικές συνελεύσεις γονέων τις προηγούμενες ημέρες και οι προτάσεις τους θα κατατεθούν στην Ένωση, για να συζητηθούν και να παρθούν αποφάσεις.
goodnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: