Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Ανακοίνωση Αυτονομης κίνησης μαθητών
από @ 21:47, Σάββατο 11 Μαΐου 2013
θεματικές: Εκπαίδευση
.
Η παιδεία στον καιρό του μνημονίου είναι άλλο ένα θύμα του καταρρέοντος καπιταλιστικού συστήματος που καταπιέζει ολόκληρη την κοινωνία,εργαζόμενους,μετανάστες, ανέργους,φοιτητές και μαθητές.
Το νέο νομοσχέδιο που προωωθεί η κυβέρνηση δεν θίγει μόνο τους καθηγητές μας αλλά και εμάς τους ίδιους του μαθητές. Αρκετοί εκπαιδευτικοί θα μείνουν άνεργοι ,σχολεία θα συγχωνευτούν,παιδιά θα αναγκάζονται να φοιτούν σε σχολεία εκτός της περιοχής όπου μένουν!
Σε κάθε τάξη θα υπάρχουν παραπάνω από 25 μαθητές. Ήδη αρκετά σχολεία κυρίως της επαρχίας αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις σε γραφική ύλη.
Καθημερινά βλέπουμε συμμαθητές μας να λιποθυμούν από την πείνα,να μην μπορούν να συνεχίσουν την εκπαιδευσή τους και να παλεύουν δουλεύοντας για ένα εξασφαλίσουν κομμάτι ψωμί!
Μας προσφέρουν παιδεία που θέλει να μας μετατρέψει σε κινούμενες μηχανές που αποστηθίζουν ολόκληρες σελίδες ιστορίας,χωρίς να κατανοούν τι διαβάζουν. Υποδαυλίζουν την κριτική σκέψη μας.
Μας υποχρεώνουν να εγγραφόμαστε σε φροντιστήρια "αν θέλουμε να περάσουμε στο πανεπιστήμιο". Αφού αποφοιτήσουμε μας ρίχνουν στην αγορά εργασίας με 400 ευρώ και έπειτα μας στριμώχνουν στο ταμείο ανεργίας.
Ως εδώ!
Είμαστε δίπλα στους καθηγητές μας που αγωνίζονται κατά της υποβάθμισης της παιδείας.
Θα αντισταθούμε στο άθλιο και φασιστικό μέτρο της επικείμενης επιταξής τους! Ενάντια σε έναν κόσμο οργανωμένης σήψης,παλεύουμε για τις ζωές μας και το μέλλον μας!

Αυτονομη κινηση μαθητων

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: