Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012



ΕΛΜΕ ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ  - ΕΛΜΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ένα σκληρό εργοδοτικό πρόσωπο επέδειξε η Δ/ντρια Δ΄ Δ/νσης ΔΕ Αθήνας απέναντι σε εκατοντάδες εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς που μετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την οποία διοργάνωσαν οι ΕΛΜΕ Καλλιθέας – Ν. Σμύρνης – Μοσχάτου και Ν. Αθήνας.
Η κα. Ιατρίδου επέμεινε στις συμπτύξεις τμημάτων, απαξιώνοντας το σύνολο των εκπαιδευτικών και αδιαφορώντας για όσα επιχειρήματα παρουσίασαν οι εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ, των γονέων, των μαθητών και απλοί συνάδελφοι.
Επέμεινε να καταστρέψει το εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό κλίμα δεκάδων σχολείων, να διαλύσει την όποια ποιότητα έχουν καταφέρει οι εκπαιδευτικοί να παράσχουν στους μαθητές μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, να εξουθενώσει δεκάδες εκπαιδευτικούς μετατρέποντάς τους σε μέλη περιπλανώμενου θιάσου, να προκαλέσει τεχνητές υπεραριθμίες με αρκετούς καθηγητές να κινδυνεύουν με αναγκαστική μετάθεση οπουδήποτε στη χώρα.
Αντί να διεκδικήσει πιστώσεις για αναπληρωτές, επέλεξε να στηρίξει μνημονιακές – τροϊκανές πολιτικές με την ισοπεδωτική - επί τα χείρω λειτουργία των σχολείων και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών.
Και σαν να μην έφταναν αυτά, συνέχισε τον ολισθηρό της κατήφορο στέλνοντας έγγραφο στα σχολεία με το οποίο α) προσπαθεί να παραπλανήσει τους διευθυντές, αναφερόμενη σε εγκύκλιο που αφορά ρητά την περσινή σχολική χρονιά β) επεκτείνει την αναστάτωση των σχολείων επιχειρώντας να ανατρέψει στα μέσα του Νοέμβρη τμήματα κατευθύνσεων και επιλογών γ) αυθαιρετεί αναιρώντας και το πνεύμα και το γράμμα της εγκυκλίου 121118/Γ7/8-10-12 για τα Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων.   
Τα ΔΣ των ΕΛΜΕ Ν. Αθήνας και Καλλιθέας – Ν. Σμύρνης – Μοσχάτου καταγγέλλουμε τη Δ/ντρια Δ΄ Δ/νσης ΔΕ Αθήνας και την καθιστούμε υπεύθυνη για όποιες αντιδράσεις υπάρξουν από τη σχολική κοινότητα.

Όλοι μαζί αντιπαλεύουμε τις συμπτύξεις τμημάτων, τις τεχνητές υπεραριθμίες,
την κατάργηση οργανικών θέσεων, τις αναγκαστικές μεταθέσεις, τις απολύσεις.
Άμεση πρόσληψη αναπληρωτών για την κάλυψη των κενών.

Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να ζητήσουν σύγκληση των σχολικών συμβουλίων, να ενημερώσουν μαθητές και γονείς, να δηλώσουν την κάθετη αντίθεσή τους σ’ αυτές τις μεθοδεύσεις.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους
 σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας
την Τρίτη 20 Νοεμβρίου και ώρα 2.00μμ
στη Διεύθυνση ΔΕ Δ΄ Αθήνας  (Ομήρου 34, Νέα Σμύρνη)
Για τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ
ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ
                                 ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΖΑΦΑΣ                                          ΜΑΡΙΑ ΔΑΝΙΗΛ                 

Δεν υπάρχουν σχόλια: