Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012



Μαθητές μυούνται στο μαγικό κόσμο της όπερας


Εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, «Η όπερα διαδραστικά στα δημοτικά σχολεία», που εφαρμόζεται με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, θα υλοποιηθεί στο 1ο δημοτικό σχολείο Λουτρακίου, το οποίο επιλέχθηκε ανάμεσα σε άλλα περίπου 70 δημοτικά σχολεία σε όλη την χώρα, με τη συμμετοχή των καλλιτεχνικών εκπαιδευτών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, αλλά και με τη συνεργασία των δασκάλων του σχολείου. 

Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα, που παρουσιάζεται παράσταση όπερας σε δημοτικό σχολείο.

Η σκηνοθέτης Βάσια Χατζηγιαννάκη επισκέφθηκε το 1ο δημοτικό σχολείο Λουτρακίου και είχε συνεργασία με τον διευθυντή του σχολείου και δασκάλους, καθώς και με τους μικρούς μαθητές, με σκοπό την καλύτερη τηλεοπτική κάλυψη της διοργάνωσης των εκδηλώσεων βιωματικής δράσης όπερας, που θα διεξαχθεί στο χώρο του σχολείου σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή και θα κορυφωθεί με την κεντρική παράσταση «Ο Κουρέας της Σεβίλλης», που θα δοθεί στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου, με τη συνδρομή του Δήμου Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων. 

Στόχος του προγράμματος είναι η εξοικείωση των μαθητών με τον μαγικό κόσμο της όπερας, μέσα από τη συμμετοχή τους στην διαδικασία παραγωγής μιας παράστασης όπερας, ενώ με την ευκαιρία της πολυήμερης παρουσίας του συνεργείου εξωτερικών μεταδόσεων της κρατικής τηλεόρασης, οι μαθητές θα ζυμωθούν και με την πολύπλοκη, διαδικασία υλοποίησης μιας τηλεοπτικής παραγωγής.

Στις δύο μέρες που θα διαρκέσει το πρόγραμμα, οι μαθητές θα λάβουν μέρος σε όλα τα στάδια παραγωγής. Την πρώτη μέρα θα ετοιμαστούν τα σκηνικά και τα κοστούμια, θα γίνουν οι πρόβες με την χορωδία του σχολείου και την ορχήστρα, ενώ την δεύτερη μέρα θα πραγματοποιηθεί η κεντρική παράσταση στο Συνεδριακό Κέντρο στην οποία θα συμμετέχουν και οι μαθητές.

Η παράσταση «Ο Κουρέας της Σεβίλλης» θα πραγματοποιηθεί, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου στις 30 Νοεμβρίου και στις 11:00 το πρωί.
nwesbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια: