Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012


ΕΛΜΕ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
Λεωφ. Δημοκρατίας 16
81400 Μύρινα
Τηλ. 6946017039
Αριθμ. Πρωτ. 90/21-11-2012

ΠΡΟΣ:
-Περιφέρεια Β. Αιγαίου
-Περ/κη Δ/νση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Β. Αιγαίου
-Δήμο Λήμνου
ΚΟΙΝΟΠ:
-Π.Ο.Β.Α.
-Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Α.Μ.Ε.Α Λήμνου «Ορίζοντες»
-Σχολικές Μονάδες
-Μ.Μ.Ε.
Θέμα : «Μεταφορά των μαθητών των Ειδικών Σχολείων της Λήμνου»
Με αφορμή το έγγραφο-καταγγελία, που μας κοινοποιήθηκε από τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Α.Μ.Ε.Α. Λήμνου «Ορίζοντες», σας εφιστούμε για μία ακόμη φορά την προσοχή στο τεράστιο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών των Ειδικών Σχολείων του νησιού μας.
Σήμερα, 21 Νοεμβρίου 2012, δύο μήνες και πλέον μετά την έναρξη του διδακτικού έτους, εξακολουθούν να μην γίνονται τα απαραίτητα δρομολόγια, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό των μαθητών των Ειδικών Σχολείων από την εκπαιδευτική διαδικασία. Πρόκειται  για παραβίαση του Συνταγματικού Δικαιώματος περί ίσων ευκαιριών εκπαίδευσης αλλά και για παραβίαση κάθε έννοιας ανθρωπιάς εκ μέρους των υπευθύνων.
Η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με το έγγραφό 71/04-09-2012 γνωστοποίησε το πρόβλημα στην ΟΛΜΕ, με το έγγραφο 73/11-09-2012 (προς την Περιφέρεια Β. Αιγαίου) απαίτησε λύση του προβλήματος και με το έγγραφο 86/01-11-2012 έθεσε το ζήτημα και στην Οργανωτική Επιτροπή Φορέων της Λήμνου, ως ένα από τα βασικά αιτήματα του σωματείου μας. Δυστυχώς, οι πιέσεις και οι απαιτήσεις μας δεν εισακούσθηκαν από τους αρμοδίους.
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΥΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ  ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: