Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012


Κέρκυρα: Δύο μήνες χωρίς φιλόλογο στο Γυμνάσιο Λευκίμμης

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012, 16:43

Με κυρίαρχο αίτημα την κάλυψη των κενών θέσεων προσωπικού του σχολείου, γονείς και μαθητές του Γυμνασίου Λευκίμμης πραγματοποίησαν την Παρασκευή παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Ο διάλογος που είχαν με τον προϊστάμενο της διεύθυνσης Μάχο Γαβαλά ήταν έντονος, καθώς απέδωσαν πλήρη αδιαφορία στην Πολιτεία για το πρόβλημα που τους απασχολεί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κ. Ασπιώτη, οι ελλείψεις εστιάζονται σε μεγάλο βαθμό σε φιλολόγους, με αποτέλεσμα σε τμήματα και των τριών γυμνασιακών τάξεων, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, να μην έχει πραγματοποιηθεί ούτε μία ώρα μαθημάτων.

Παρών ήταν και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Νίκος Μεταλληνός, ο οποίος μίλησε για εμπαιγμό εις βάρος της τοπικής κοινωνίας και πρόσθεσε πως οι ελλείψεις εκπαιδευτικών δεν αφορούν μόνο τη Λευκίμμη αλλά όλη την Κέρκυρα.

Με το σύνθημα «όχι άλλες περικοπές, θέλουμε καθηγητές» και με πανό, οι μικροί μαθητές δήλωσαν την αγανάκτησή τους στη φανερή υποβάθμιση του σχολείου τους.

Πηγή: corfupress
Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης
Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012, 17:02

Δεν υπάρχουν σχόλια: