Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012


Ρατσιστικά συνθήματα και «μπουκέτα» σε όποιον διαφωνεί…
Μετά τα τάγματα τρόμου στις επιχειρήσεις που ανέδειξε χτες  η «6 μέρες»,  σωρεία οι καταγγελίες για τη δράση του ναζισμού, που εισβάλλει και στα σχολεία δηλητηριάζοντας το ήρεμο κλίμα.
Οι αίθουσες διδασκαλίας,  τα προαύλια και οι τουαλέτες γεμίζουν από ρατσιστικά συνθήματα, που «αναβλύζουν» φυλετικό μίσος, τσαμπουκάδες και «μπουκέτα» σε όποιον δεν συμφωνεί μετά «ιδεώδη της ελληνικής φυλής» , που αρχίζουν να γίνονται ο κανόνας στο ημερήσιο πρόγραμμα… Ανάμεσα στους μαθητές γυμνασίων  και λυκείων αναζητεί η Χρυσή Αυγή τα νέα μέλη της, προσπαθώντας να ελέγξει ακόμα και τη σύνθεση των 15μελών μαθητικών συμβουλίων. Η φάμπρικα έχει στηθεί εδώ και καιρό και τα αποτελέσματα της στρατολόγησης φτάνουν στο σημείο της…άλωσης των σχολείων!
ΠΡΟΣΦΑΤΑ, ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ, στο 2ο ΕΠΑΛ Σιβιτανιδείου, οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου. Τα ασυνήθιστα αιτήματα της κατάληψης προκαλούν ανατριχίλα:
Μεγαλύτερη σημαία στο σχολείο, να γίνεται έπαρση της καθημερινά και να καθιερωθεί αυστηρά το ποινολόγιο.
Στο Ηράκλειο δύο μέλη του 15μελούς συμβουλίου μαθητών Λυκείου προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας εναντίον καθηγητή – υπεύθυνου της εκδήλωσης για την 28ηΟκτωβρίου. Ο λόγος; Στην ομιλία του παρέλειψε … τις «θετικές προεκτάσεις» που είχε για την Ελλάδα η περίοδος Μεταξά….
Στο Νυδρί της  Λευκάδας  γονέας κατήγγειλε νηπιαγωγό στη Χρυσή Αυγή για αντεθνική διδασκαλία. Η εκπαιδευτικός είχε την «ανθελληνική» ιδέα να βάλει τους λιλιπούτειους μαθητές της τάξης της (12 από Έλληνες γονείς και 8 από την Αλβανία) να ζωγραφίσουν σημαίες,  παραμονές της 28ης Οκτωβρίου. Τα περισσότερα παιδιά ζωγράφισαν την ελληνική σημαία, κάποια – όπως μαρτυρά και η φωτογραφία που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της ως «ντοκουμέντο» η Χρυσή Αυγή – την ιταλική και ορισμένα παιδιά από την Αλβανία την αλβανική. Προκειμένου να επιβραβεύσει τα παιδιά η εκπαιδευτικός έβαλε τις ζωγραφιές όλων των παιδιών στους τοίχους του νηπιαγωγείου.
Η καταγγελία είχε ως συνέπεια να συγκληθεί ΕΔΕ και η νηπιαγωγός να απομακρυνθεί σε άλλο σχολείο. Ο πρόεδρος της ΔΟΕ  Κομνηνός Μαντάς ανέφερε χαρακτηριστικά : Το κλίμα φόβου και τρομοκρατίας που συναντάμε στο Νυδρί, είναι πρωτοφανές»
alfavita.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: