Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

ΟΧΙ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

13/3/2010

 

ΙΛΙΟΝ

Ο «αστυνόμος της γειτονιάς» χτυπάει την πόρτα των σχολείων

 

Επίσκεψη από τον «αστυνόμο της γειτονιάς» δέχτηκε γυμνάσιο του Ιλίου, στο πλαίσιο εφαρμογής του θεσμού ο οποίος εντάσσεται στη συνολική στρατηγική για αστυνόμευση των λαϊκών ελευθεριών.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελίες γονιών, στη γενική συνέλευση της Ενωσης Γονέων Ιλίου, το προεδρείο μοίρασε στους γονείς ενημερωτικό έγγραφο, που περιγράφει το «γιατί χρειαζόμαστε τον αστυνόμο της γειτονιάς», «πού τον συναντάμε», «πότε και για ποια θέματα επικοινωνούμε μαζί του» κλπ., το οποίο προπαγανδίζει το θεσμό. Τις προηγούμενες μέρες, ο αστυνόμος της γειτονιάς είχε επισκεφτεί τη Διεύθυνση γυμνασίου της περιοχής και το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και ζήτησε να ενημερώσει γονείς και μαθητές για την αποστολή και τα καθήκοντα του αστυνόμου της γειτονιάς, κάτι που δεν έγινε μετά από άρνηση του συλλόγου γονέων.

 

Πάντως, οι επισκέψεις στα σχολεία είναι ανάμεσα στα «καθήκοντα» που αξιώνεται να έχει ο αστυνομικός της γειτονιάς, όπως διαβάζουμε στο ενημερωτικό φυλλάδιο: «Επικοινωνεί με τους κατοίκους, τη δημοτική αρχή, τη σχολική κοινότητα, τους εμπόρους, τους τοπικούς συλλόγους, τις ενώσεις πολιτών και τους κοινωνικούς φορείς. Καταγράφει τα προβλήματά μας και συνεργάζεται μαζί μας για την επίλυσή τους»... Αναφέρεται επίσης ότι ο αστυνόμος της γειτονιάς «παρίσταται στις συγκεντρώσεις ή στις συνελεύσεις τοπικών φορέων και κατοίκων όπου συζητούνται θέματα ασφάλειας και προστασίας των πολιτών». Με πρόσχημα, δηλαδή, το ζήτημα της ασφάλειας, νομιμοποιείται η παρέμβαση ακόμα και στις διαδικασίες του κινήματος.

 

Το «δίκτυο συνεργασίας μεταξύ των Αρχών και των πολιτών» που θέλουν να φτιάξουν οι ίδιοι που υπονομεύουν δικαιώματα και κατακτήσεις, με το πρόσχημα της «καθημερινής και ορατής προστασίας» «ώστε να νιώθουμε ασφαλείς», αποτελεί στην ουσία προσπάθεια διείσδυσης στις λαϊκές συνειδήσεις. Στόχος, να νομιμοποιηθούν ο κοινωνικός χαφιεδισμός και η υποταγή, με έμφαση, όπως φαίνεται, σε εργατοσυνοικίες όπου οι εργαζόμενοι πιο σκληρά βιώνουν τη βάρβαρη πραγματικότητα και στα σχολεία όπου εκπαιδεύονται οι επόμενες γενιές.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ





 

Δεν υπάρχουν σχόλια: