Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

09/3/2010

 

ΕΥΟΣΜΟΣ Βγήκαν στους δρόμους διεκδικώντας σχολεία! 


Την ώρα που η υπουργός Παιδείας έχει εξαγγείλει -σε θεωρητικό επίπεδο- το “Νέο Σχολείο”, στον δήμο Ευόσμου εκατοντάδες γονείς και μαθητές βγαίνουν στο δρόμο διεκδικώντας το... αυτονόητο: να μην περάσουν σε καθεστώς διπλοβάρδιας από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και να μην κάνουν άλλο μάθημα σε υπόγεια και αποδυτήρια γυμναστηρίων λόγω έλλειψης αιθουσών. 

Της Στελίνας Μαργαριτίδου 
smargaritidou@gmail.com  

Με μια ιδιαίτερα δυναμική πορεία -παρά το τσουχτερό κρύο και το χιονόνερο-, η οποία ξεκίνησε από τους κεντρικούς δρόμους του Ευόσμου και έφτανε μέχρι το δημαρχείο της περιοχής, γονείς, μαθητές αλλά και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης ένωσαν τη φωνή τους σε μια κραυγή αγωνίας: Θέλουμε σχολεία για τους μαθητές της περιοχής. 
“Δεν γίνεται πολιτική σε βάρος των παιδιών. Εδώ και χρόνια τα παιδιά μας κάνουν μάθημα σε υπόγεια και σε αίθουσες με γυψοσανίδες λόγω έλλειψης χώρου. Με την αύξηση του πληθυσμού και της εσωτερικής μετανάστευσης από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα περάσουν τα περισσότερα σχολεία της περιοχής σε καθεστώς διπλοβάρδιας. Είμαστε αποφασισμένοι ως γονείς να μην το επιτρέψουμε αυτό. Δεν μπορεί η κ. Διαμαντοπούλου να κάνει εξαγγελίες για το ηλεκτρονικό σχολείο χωρίς να έχει λύσει πρώτα το πρόβλημα της σχολικής στέγης”, τονίζει στη “Μ” ο Αθανάσιος Ποντικίδης, πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του δήμου Ευόσμου “Αριστοτέλης”. 

Το υπουργείο πάγωσε το πρόγραμμα σχολικής στέγης 
“Είχαμε υπογράψει από το 2008 μαζί με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων μια προγραμματική σύμβαση, βάσει της οποίας θα ξεκινούσε η ανέγερση δύο δημοτικών σχολείων, ενός γυμνασίου και ενός λυκείου. Επίσης περιμέναμε εδώ και καιρό προσθήκες νέων αιθουσών για να αντιμετωπίσουμε το έντονο κτιριακό πρόβλημα. Όλα αυτά έχουν παγώσει. Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε τον ερχόμενο Σεπτέμβριο τα προβλήματα είναι να έρθουν κάποιες προκάτ αίθουσες”, λέει ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Ευόσμου Ιωάννης Καμαρινός, συμπληρώνοντας ότι “θα κλείσουμε ακόμη και τον περιφερειακό για να δημοσιοποιήσουμε το πρόβλημά μας”. Όπως έχει γίνει γνωστό, όλες οι προγραμματικές συμβάσεις που έχουν υπογράψει οι δήμοι με τον ΟΣΚ έχουν “παγώσει”. Μοναδικό φως για την αντιμετώπιση του προβλήματος σχολικής στέγης είναι η συνέχιση του προγραμματισμού της νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει στη “Μ” ο αντινομάρχης Παιδείας Μίμης Φωτόπουλος, “δεν θα διστάζουμε να δανειστούμε προκειμένου να ολοκληρώσουμε σχολεία του νομού που θα καλύψουν βασικές ανάγκες φοίτησης εκατοντάδων μαθητών”. 


ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ 

Τρέχουν και δε φτάνουν στη νομαρχία Θεσσαλονίκης να καλύψουν τις οξύτατες ανάγκες σχολικής στέγης που υπάρχουν στο νομό. Ειδικά για τις ανάγκες του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος πρέπει να κατασκευαστούν άμεσα 13 σχολικές μονάδες: 

- Εύοσμος: 24ο Δημοτικό Σχολείο (η δημοπράτησή του ξεκινά περίπου σε δύο μήνες) 
- Εύοσμος: δύο τριθέσια νηπιαγωγεία (στο στάδιο μελετών) 
- Μενεμένη: Γυμνάσιο (σε στάδιο δημοπράτησης) 
- Φίλυρο-Χορτιάτης: Γυμνάσιο με γυμναστήριο (δημοπρατήθηκε) 
- Πεύκα: 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο (υπάρχει το ενδεχόμενο να χρηματοδοτηθεί από τα ΕΣΠΑ) 
- Ασβεστοχώρι: Γυμνάσιο-Λύκειο 
- Κωνσταντινοπολίτικα: Δημοτικό Σχολείο 
- Πανόραμα: Γυμνάσιο-Λύκειο 
- Θέρμη: 2ο Λύκειο 
- Θέρμη: 2ο Γυμνάσιο 
- Ωραιόκαστρο: 4ο Δημοτικό 
- Εξοχή: Δημοτικό Σχολείο (δημοπρατήθηκε) 


ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ 

- Ευκαρπία: 2ο Γυμνάσιο (3,5 εκατ. ευρώ) 
- Θεσσαλονίκη: 44ο Δημοτικό Σχολείο (προσθήκη πτέρυγας) 
- Τριάδι: Δημοτικό Σχολείο (800.000 ευρώ) 
- Ασβεστοχώρι: Γυμνάσιο Λύκειο (2,2 εκατ. ευρώ) 

Όπως εξηγεί στη “Μ” ο αντινομάρχης Παιδείας Μίμης Φωτόπουλος, “όλες οι παραπάνω σχολικές μονάδες έχουν τον χαρακτήρα της άμεσης προτεραιότητας, για τις οποίες αναζητούμε με αγωνία κονδύλια”. 

H MAKEΔONIA




 

1 σχόλιο:

ΦΙΛΙΠΠΟΣ είπε...

Προς το Blog σας
Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr
Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας... ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.