Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

φυλαχτειτε απο τους φυλακες

18/3/2010

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

«Δε θα γίνουμε οι χαφιέδες του συστήματος»

 

Αντίδραση για την παρουσία του «αστυνομικού της γειτονιάς» σε σχολείο

 

«Καλούμε γονείς, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους, να πάρουν τα μέτρα τους οργανωμένα, μέσα από το ταξικό κίνημα, για να μη γίνουμε μια κοινωνία φοβισμένων και χαφιέδων. Να αγωνιστούμε για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης της κοινωνίας, που θα έχει στο κέντρο τις σύγχρονες ανάγκες των οικογενειών τους». Είναι η απάντηση της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Αθήνας με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό εμφάνισης του «αστυνομικού της γειτονιάς» - θεσμού αστυνόμευσης των λαϊκών ελευθεριών - σε σχολείο του Ιλίου.

 

Σύμφωνα με καταγγελίες γονιών, στη γενική συνέλευση της Ενωσης Γονέων Ιλίου, το προεδρείο μοίρασε στους γονείς ενημερωτικό έγγραφο για το «θεσμό», ενώ είχε προηγηθεί επίσκεψη του «αστυνομικού της γειτονιάς» στη διεύθυνση Γυμνασίου της περιοχής. Ο Σύλλογος Γονέων είχε απαντήσει αρνητικά στο αίτημα να ενημερώσει γονείς και μαθητές για τα «καθήκοντά» του.

Στους ανομολόγητους στόχους που υπηρετεί η θεσμοθέτηση του «αστυνομικού της γειτονιάς», αναφέρεται στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας. «Η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αθήνας καταγγέλλει την απροκάλυπτη προσπάθεια της κυβέρνησης, που καλεί τους Συλλόγους Γονέων και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων, στο όνομα της αντιμετώπισης παραβατικών ή και εγκληματικών συμπεριφορών μέσα και έξω από τα σχολεία, να καταδώσουν τα παιδιά τους και τους μαθητές τους!! Το σκηνικό δεν είναι καινούργιο. Το επεξεργάζονται στην ΕΕ τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και το έχουν αποδεχτεί και προπαγανδίσει με θέρμη η ΚΕΔΚΕ και όλοι όσοι στηρίζουν τα μαθητοδικεία, την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, τις χαφιεδοκάμερες και την καταστολή όλων των λαϊκών αγώνων. Τώρα πια, το σκηνικό αυτό εμπλουτίζεται και με τον "αστυνομικό της γειτονιάς". Εναν "ευέλικτο" αστυνομικό που θα συλλέγει πληροφορίες, θα παρεμβαίνει σε κοινωνικές εκδηλώσεις (είναι δεν είναι καλεσμένος) και θα διατηρεί με προληπτικό τρόπο την τάξη στη γειτονία, αλλά και μέσα στο σχολείο», σημειώνει.

 

Η Ομοσπονδία Γονέων αναφέρει ότι «σε μια περίοδο που καταργούνται εργασιακά δικαιώματα, που η ανεργία και η ανασφάλεια εγκλωβίζουν τους νέους, είναι σαφές ότι σπεύδουν να πάρουν και προληπτικά μέτρα καταστολής και συκοφάντησης των λαϊκών αντιδράσεων. Βλέπετε, η φτώχεια πρέπει προκαταβολικά να ποινικοποιηθεί, για να μην εξεγερθεί! Και αν εξεγερθεί να κατασταλεί αμέσως!», σημειώνει μεταξύ άλλων. Οι γονείς καταγγέλλουν «όλους αυτούς τους χυδαίους υποκριτές που μιλάνε για την καταστολή της βίας και της νεανικής παραβατικότητας», «αλλά δε λένε κουβέντα για την κυρίαρχη και απόλυτα νομιμοποιημένη βία του κέρδους», τονίζουν οι γονείς «γιατί βία είναι όσα κάνει το κέρδος για να αυγατίζει».

 

«Τα παιδιά μας - σημειώνει - δεν έχουν ανάγκη ψυχολόγους κι αστυνόμους. Γονείς χρειάζονται, που δεν θα κυνηγούν το μεροκάματο από το πρωί ως το βράδυ και θα μπορούν να είναι κοντά στα παιδιά τους, όπως πρέπει και με το κεφάλι ψηλά. Δάσκαλους χρειάζονται που δε θα αυτο-λογοκρίνονται στους φιλεύσπλαχνους χορηγούς, για να αξιολογηθούν θετικά και να επιβιώσουν, που θα διδάσκουν την κοινωνική αλήθεια και τη δυναμική των αγώνων που διδάσκει η Ιστορία».

Ριζοσπαστης



 

   

Δεν υπάρχουν σχόλια: