Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

στην ιδια οχθη

 
Οι καθηγητές δίπλα στους μαθητές 
  
Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/03/2010 
 
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 

Με σύνθημα “Όχι στο 'νέο σχολείο' της αγοράς” αδιόριστοι και ωρομίσθιοι καθηγητές διαδήλωσαν δίπλα στους μαθητές και μαθήτριές τους χθες στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου.

Mόνη στο κάδρο και μακριά από... τα ενοχλητικά συνθήματα των εκπαιδευτικών, που εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι, παρακολούθησε η υπουργός Παιδείας τη μαθητική παρέλαση για την επέτειο της Επανάστασης του 1821.

Αστυνομικές δυνάμεις είχαν φροντίσει να αποκλείσουν τον χώρο τόσο απέναντι από την εξέδρα των επισήμων όσο και στα πλάγια, προκειμένου η κ. Διαμαντοπούλου ούτε ν' ακούσει ούτε να δει τους απλήρωτους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς που είχαν ανταποκριθεί στο κάλεσμα των συντονιστικών και των συλλόγων τους και συμμετείχαν στη διαμαρτυρία κατά των περικοπών στην εκπαίδευση, αλλά και της μη καταβολής των δεδουλευμένων τους. Παρά τα όσα δηλώνει η υπουργός Παιδείας, οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι απλήρωτοι από τον προηγούμενο Οκτώβριο ή Νοέμβριο, ενώ της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τον προηγούμενο Ιούνιο. Δεν έχουν πάρει δώρο Χριστουγέννων και τώρα θα τους κόψουν το δώρο του Πάσχα και ένα επίδομα που έπαιρναν.

Η υγειονομική ζώνη που δημιούργησαν οι αστυνομικές δυνάμεις αφορούσε σε όλους και όχι μόνο στους εκπαιδευτικούς. Κάποιος από τους ωρομίσθιους που προσπάθησε να απαθανατίσει ... την έννομη τάξη, παρά τρίχα να συλληφθεί.

Οι ωρομίσθιοι τελικά κατάφεραν ν' ανοίξουν τα πανό τους και να διαδηλώσουν με τα συνθήματα "'Οχι στις τάξεις 30 μαθητών", "'Οχι στης παιδείας τις περικοπές", "'Οχι στην ωρομισθία, μόνιμη και σταθερή για όλους εργασία".

Η ΑΥΓΗ

Μαθητες και καθηγητες πρεπει να ειναι στην ιδια οχθη εχοντας απεναντι τους το αυταρχικο κρατος και τους μηχανισμους του.Τουτο διαφευγει δυστυχως απο το καθηγητικο συνδικαλισμο που θεωρει το μαθητικο κινημα αντικειμενο καθοδηγησης και οχι ισοτιμο εταιρο στιον αγωνα εναντια στην αντιδραστικη εκπαιδευση του υπουργειου.Μονο η ενοτητα μαθητικου και καθηγητικου κινηματος ,σε απολυτως ισοτιμη βαση,μπορει να αντιμετωπισει με επιτυχια την λαιλαπα του αυταρχικου εκπαιδευτικου συστηματος.Επιτελους εμπιστευτειτε τους μαθητες ,ξερουν πολυ καλα -οταν τους δοθουν οι καταλληλες συνθηκες -να αντιμετωπιζουν τα προβληματα τους.

διογενης


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: