Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Το TVXS για το Ασβεστοχωρι

Στους δρόμους βγήκαν γονείς και μαθητές στο Ασβεστοχώρι, απαιτώντας να κάνουν μάθημα σε άνετες και φωτεινές αίθουσες. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Ασβεστοχωρίου, Γ. Γαρυφάλλου, μιλάει στο tvxs και καταγγέλλει ότι παρά τη διαρκή και επίμονη πίεση, κανείς δεν δείχνει το παραμικρό ενδιαφέρον να δώσει λύση στο σοβαρότατο πρόβλημα της σχολικής στέγης. 

Οι μαθητές του λυκείου στο Φίλυρο κάνουν μάθημα στους χώρους του παλιού κοινοτικού καταστήματος. Στο Χορτιάτη το δημοτικό σχολείο χτίστηκε πριν από έναν χρόνο, αλλά ήδη ξεπεράστηκε και ετοιμάζονται προκάτ κατασκευές στην αυλή του. 

Όπως αναφέρει ο Γ. Γαρυφάλλου, το γυμνάσιο και το λύκειο Ασβεστοχωρίου στεγάζει 19 τμήματα σε μικρούς, ακόμα και υπόγειους χώρους. Επίσης, έχουν καταργηθεί χημεία, εργαστήρια και ημιυπαίθριοι χώροι για να λειτουργήσουν ως τάξεις. 

Κατά τον κ. Γαρυφάλλου, υπάρχουν ορατές λύσεις, όμως οι αρμόδιοι φορείς αδιαφορούν εδώ και οκτώ χρόνια για το γεγονός αυτό. Έτσι, το Συμβούλιο Γονέων αποφάσισε σε σχετική του συνέλευση ότι δεν υπάρχει άλλη λύση πέρα από τις διαρκείς κινητοποιήσεις. 

Για το λόγο αυτό, συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί έξω από το δημαρχείο Χορτιάτη μαθητές με πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα, αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τα αυτονόητα. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και οι γονείς τους «απαιτώντας κάτι καλύτερο για τα παιδιά τους», όπως αναφέρει ο Γ. Γαρυφάλλου. 

Ο κ. Γαρυφάλλου αναφέρει ότι η αύξηση του πληθυσμού στην περιοχή συνεπάγεται, όπως είναι αυτονόητο, και περισσότερα παιδιά. Παραταύτα, κανείς δεν ασχολήθηκε με αυτό το θέμα και έτσι τα παιδιά στριμώχνονται στην κυριολεξία για να κάνουν μάθημα. 

Φανερά αγανακτισμένος ο κ. Γαρυφάλλου συμπληρώνει πως ήρθε η ώρα να γίνει κάτι χειροπιαστό για να αλλάξει η σημερινή ντροπιαστική κατάσταση που επικρατεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: