Τρίτη 19 Μαΐου 2009

 

 


 

ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

 

 

Τέσσερις ολόκληρους μήνες μετά τη λήξη των φονικών αεροπορικών βομβαρδισμών και χερσαίων επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού συνεχίζεται ο απαράδεκτος αποκλεισμός της Γάζας που οδηγεί σε νέα μαζική εξόντωση τον παλαιστινιακό λαό.  

 

Η κυβέρνηση του Ισραήλ σε αγαστή συμφωνία με τη κυβέρνηση των ΗΠΑ και με την ανοχή και συνενοχή των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων αλλά και των αραβικών καθεστώτων συνεχίζει το φονικό της έργο: δεν επιτρέπει να περάσει στη Γάζα η παραμικρή βοήθεια(φάρμακα, τρόφιμα, ιατρικά μηχανήματα κλπ) προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να κάμψει την αντίσταση του παλαιστινιακό λαού.

 

Την ίδια στιγμή καραβάνια αλληλεγγύης ξεκινούν από δεκάδες χώρες από όλο τον κόσμο μεταφέροντας βοήθεια αλλά και τη συμπαράσταση των λαών στους δοκιμαζόμενους Παλαιστίνιους. 

Σε αυτά τα πλαίσια η καμπάνια των εκπαιδευτικών σωματείων «ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ» βρήκε μεγάλη ανταπόκριση σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς, μαθητές και εργάζόμενους. 

 

Την Παρασκευή 22-05-09, στις 20:00, στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15Α, 3ος όροφος ) πραγματοποιείται-όπως είχε συμφωνηθεί στη σύσκεψη στις 9-04-09- νέα σύσκεψη των σωματείων στην οποία θα γίνει απολογισμός του πρώτου κύκλου της καμπάνιας, θα ανακοινωθεί το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε έως τώρα, θα συγκεκριμενοποιηθεί η ημερομηνία αναχώρησης της αποστολής για τη Γάζα και θα προγραμματιστούν τα επόμενα βήματα.

 

Καλούμε τα εκπαιδευτικά σωματεία να πλαισιώσουν και να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Καλούμε κάθε δάσκαλο, καθηγητή, γονιό και μαθητή να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό και να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση του συγκεκριμένου σχολείου.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.: Α΄Αθήνας, Αθηνά, Αργοσαρωνικού, Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, Αριστοτέλης, Βόνιτσας, «Γληνός», Γλυφάδας, «Κ. Σωτηρίου», Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», «Παρθενώνα», Νέας Σμύρνης, Νίκαιας-Πειραιά, Πειραιά-«Ρήγας Φεραίος», Πειραιά-« η Πρόοδος»

 

 ΕΛΜΕ: Α΄Αθήνας, Β΄ Αθήνας, Γ΄Αθήνας, Ε΄Αθήνας, Ε΄Ανατολικής Αττικής, Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, Β ΄Δυτικής Αττικής,Β΄ Δωδεκανήσου, Β΄ Εβρου, Ελευσίνας, Καλλιθέας-Ν.Σμύρνης- Μοσχάτου, Πειραιά  

 

 

 

Αριθμός λογαριασμού

4260100830920 ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Επικοινωνία: enasxoleiogiatigazablogspot.com

e-mail enasxoleiogiatigaza@gmail.com

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: