Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

 


μέσω του προγράμματος «Κυκλική Οικονομία και μέλλον χωρίς απόβλητα» για το Σχολικό Έτος 2023-2024.

Η ΑΦΗΣ σε συνεργασία με την NoWaste21 πραγματοποιούν για 3η συνεχόμενη χρονιά Σχολική Επιβράβευση προς τα Δημοτικά σχολεία – ιδιωτικά και δημόσια – της Ελλάδος!

Σκοπός του προγράμματος είναι να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές ώστε να κατανοήσουν την σημασία της ανακύκλωσης, γενικότερα, και να ενστερνιστούν την συνήθεια της ανακύκλωσης μπαταριών, ειδικότερα. Με αυτόν τον τρόπο, θα ενισχυθεί η περιβαλλοντική συνείδηση της σχολικής κοινότητας και κατ’ επέκταση του κοινωνικού συνόλου, για ένα πιο καθαρό και υγιές περιβάλλον.

Κάθε σχολείο που υποβάλλει την φόρμα συμμετοχής στο www.afis-kinigoi.gr θα λαμβάνει μέρος στην Σχολική Επιβράβευση της ΑΦΗΣ, και θα έχει έναν δικό του στόχο ανακύκλωσης μπαταριών που θα πρέπει να ξεπεράσει για να κερδίσει ένα ή και περισσότερα πλούσια δώρα!

Οι κατηγορίες έχουν ως εξής:

α) Κατηγορία: Σχολεία με 1-50 παιδιά  -> Στόχος:  50 κιλά

β) Κατηγορία: Σχολεία με 51-100 παιδιά  -> Στόχος:  100 κιλά

γ) Κατηγορία: Σχολεία με 101-200 παιδιά  -> Στόχος:  200 κιλά

δ) Κατηγορία:  Σχολεία με 201-300 παιδιά  -> Στόχος:  300 κιλά

3) Κατηγορία:  Σχολεία με 301+ παιδιά  -> Στόχος:  400 κιλά

Με την επίτευξη του στόχου του, το δημοτικό θα κερδίζει ένα αναμνηστικό δώρο για όλους τους μαθητές και επιπλέον, θα μπει στην κλήρωση για περισσότερα πλούσια δώρα!

Με κάθε επιπλέον επίτευξη του στόχου, το σχολείο θα μπαίνει μια ακόμη φορά στην κλήρωση, αυξάνοντας τις πιθανότητές του να κερδίσει 2ο δώρο!

Μάλιστα, πέντε σχολεία (τα καλύτερα στην κατηγορία τους) θα κερδίσουν - ανεξαρτήτου κλήρωσης - ειδικό προστατευτικό τάπητα ασφάλειας από ανακυκλωμένα ελαστικά για τον προαύλιο χώρο του σχολείου τους!

Μπες στο www.afis-kinigoi.gr και μάθε περισσότερα για την ανακύκλωσής και πως το σχολείο σου μπορεί να βγει νικητής στον αγώνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: