Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

 

Υφ. Παιδείας: 4,5 χιλιάδες τσάντες για τους μαθητές της Θεσσαλίας

Έπεται και δεύτερη φάση ψυχοκοινωνικής στήριξης των παιδιών της Θεσσαλίας
Δημοσίευση: 25/09/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ξεκινάμε με  τη χορήγηση 4,5 χιλιάδων σχολικών τσαντών οι οποίες είναι πλήρεις για τους μαθητές της Θεσσαλίας είπε σήμερα στη Βουλή  η υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου , κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης   του Βουλευτή Μαγνησίας  του ΚΚΕ Κ. Μεταξά, με θέμα: «Μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και σχολών στη Θεσσαλία», και τόνισε:

 

  • Έχει γίνει υγειονομικός έλεγχος.
  • Γίνονται απολυμάνσεις σχολείων.
  • Γίνονται έλεγχοι στατικότητας των σχολείων. Δεν είναι πολύ σημαντικό να έχουν γίνει αυτοί; Έχουν γίνει αυτοί.
  • Γίνονται έλεγχοι αποκατάστασης προσβασιμότητας στο οδικό δίκτυο.
  • Πώς θα πάνε τα παιδιά, πώς θα πάνε οι εκπαιδευτικοί στο σχολείο;
  • Αντικατάσταση του κατεστραμμένου εκπαιδευτικού εξοπλισμού.
  • Πολλά από τα βιβλία δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν πλέον λόγω της πλημμύρας.
  • Θέσαμε σε εφαρμογή από την πρώτη κιόλας εβδομάδα μετά τις καταστροφές ένα δίκτυο κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων που πήγε και έχει ήδη προβεί σε εκπαιδεύσεις των διευθυντών, των σχολικών συμβούλων, των ψυχολόγων, των κοινωνικών λειτουργών οι οποίοι είναι στα σχολεία μας εκεί πέρα, αλλά και διά ζώσης συμβουλευτική και στήριξη γονέων και παιδιών.
  • Και αυτό τώρα αφού έχει ολοκληρώσει την πρώτη του φάση εκπαιδεύσεων για το πώς να συμπεριφερθείς, πώς να στηρίξεις ένα παιδί που μπορεί να έχει χάσει τη γιαγιά του στην πλημμύρα, πώς να στηρίξεις ένα άλλο το οποίο πάει Β΄ Λυκείου, Γ΄ Λυκείου, που δίνει πανελλήνιες και μπορεί το σπίτι του να μην ξέρει σε τι φάση θα είναι όταν θα δώσει πανελλήνιες, όλα αυτά τα έχουμε οργανώσει και τα έχουμε ήδη στηρίξει.
  • Και έπεται και δεύτερη φάση ψυχοκοινωνικής στήριξης των παιδιών αυτών.
  • Όπως αντίστοιχα καλέσαμε και όλο τον κόσμο και είδαμε πολύ μεγάλη ανταπόκριση σε αυτό και ευχαριστούμε τα παιδιά, ευχαριστούμε τους γονείς, τους πολίτες της Αττικής που ήρθαν και όλοι μαζί μαζέψαμε σχολικό υλικό για τα παιδιά που μπορεί να το είχαν χάσει από τις πλημμύρες.

 

Για τη λήψη απόφασης να μη λειτουργήσουν δια ζώσης τα σχολεία στη Θεσσαλία από σήμερα και για τρεις ημέρες , η υφ. Παιδείας τόνισε τα εξής:

"Κάθισε κάτω όλη η συντονιστική επιτροπή, το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, το Υπουργείο Παιδείας, η ΚΕΔΕ, η Περιφέρεια και είπαν ότι είναι επικίνδυνο. Για όσο καιρό βλέπουμε τους μετεωρολογικούς μας χάρτες και αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι ότι είναι τρεις ημέρες επικίνδυνες μέχρι και την Τετάρτη 27 του μηνός που μας έρχεται, πρέπει οι δημόσιες υπηρεσίες να παραμείνουν κλειστές. Και τι θα κάνουμε; Όταν έχουμε κλειστές τις δημόσιες υπηρεσίες θα ανοίξουμε τα σχολεία μας; Τα σχολεία άνοιξαν με επικουρικό μέτρο, αυτό της τηλεκπαίδευσης".

Δεν υπάρχουν σχόλια: