Στην σελίδα 120 του σχολικού βιβλίου Βιολογίας της Β΄ Λυκείου γράφει : Χωρίς αυτή τη θεωρία (της εξέλιξης), για να χρησιμοποιήσουμε και τα λόγια του Θεοδόσιου Ντομπζάνσκυ, ενός μεγάλου εξελικτικού του 20ού αιώνα, δε θα μπορούσαμε να κατανοήσουμε πώς ένα άθροισμα από χημικά συστατικά και κύτταρα, όπως ο άνθρωπος, έγινε ικανό: «να είναι ζωντανό, να αισθάνεται χαρά και πόνο, να ξεχωρίζει την ομορφιά από την ασχήμια και να διακρίνει το καλό από το κακό…».
Ώστε λοιπόν υπάρχει στην Βιολογία μια θεωρία που μπορεί να εξηγήσει πως ο άνθρωπος έφτασε να μπορεί να «ξεχωρίζει την ομορφιά από την ασχήμια και να διακρίνει το καλό από το κακό». Θα δείξω τι λέει η θεωρία της εξέλιξης από το βιβλίο «τα παιδιά ρωτούν, οι νομπελίστες απαντούν» όπου ένας ερευνητής απάντησε σ’ ένα παιδί :« Ίσως να είσαι μόνο δέκα ετών, αλλά στη πραγματικότητα – για φαντάσου !-είσαι τριάμισι δισεκατομμυρίων ετών. Κι αυτό επειδή τότε έκανε την εμφάνισή του το πρώτο κύτταρο. Στη συνέχεια αυτό χωρίστηκε στα δύο, και μετά πάλι στα δύο, και τα νέα κύτταρα που δημιουργήθηκαν με αυτό τον τρόπο σχημάτισαν ομάδες και συνεργάστηκαν μεταξύ τους. Έτσι δημιουργήθηκαν οι πρώτοι, πολύ απλοί οργανισμοί, όπως τα σφουγγάρια για παράδειγμα, αυτά τα πολυκύτταρα πλάσματα που βλέπει κανείς στο βυθό της θάλασσας. Από αυτά προέκυψαν στη συνέχεια ολοένα και πιο πολύπλοκα πλάσματα : φυτά, ζώα και, τέλος, ο άνθρωπος».
Εγώ σαν παράδειγμα δεν θα πάω πίσω τριάμισι δισεκατομμύρια χρόνια αλλά μόνο 6 εκατομμύρια χρόνια τότε που σύμφωνα με την θεωρία δεν υπήρχαμε οι άνθρωποι και οι χιμπατζήδες αλλά ζούσε ο κοινός μας πρόγονος. Ζούσε λοιπόν πριν 6 εκατομμύρια χρόνια ένα ανθρωποειδές. Φυσικά θα ζούσαν κάποια εκατομμύρια άτομα. Με την πάροδο των χρόνων είτε από τυχαία λάθη κατά τον αυτοδιπλασιασμό του DNA είτε από φυσικούς ή χημικούς παράγοντες όπως UV ακτινοβολία, κακή διατροφή, κακή ποιότητα ζωής, συνέβαιναν μεταλλάξεις στο DNA του ανθρωποειδούς. Μεταλλάξεις σημαίνει νέα γονίδια, άρα νέες πρωτεΐνες, άρα νέα χαρακτηριστικά. Επειδή οι μεταλλάξεις γίνονται στην τύχη, σχεδόν πάντα τα νέα χαρακτηριστικά είναι επιβλαβή για τον οργανισμό. Βέβαια σπάνια σε κάποια περίπτωση μπορεί να συμβεί κάποιο χαρακτηριστικό να είναι ωφέλιμο και να βοηθάει στην καλύτερη επιβίωση του οργανισμού.
Ας πούμε λοιπόν ότι με την πάροδο των εκατομμυρίων χρόνων κάποιες μεταλλάξεις ήταν ωφέλιμες και μεταμόρφωσαν τα χέρια του ανθρωποειδούς κάπως σαν του ανθρώπου. Σε κάποια άλλα ανθρωποειδή μεταλλάξεις μεταμόρφωσαν τα πόδια τους σαν του ανθρώπου. Σε κάποια άλλα το πρόσωπο σαν του ανθρώπου. Βέβαια ότι ανθρώπινο χαρακτηριστικό αποκτούσαν τα ανθρωποειδή τα βοηθούσε να είναι πιο καλά προσαρμοσμένα στο περιβάλλον τους και να επιβιώνουν καλύτερα. Στην συνέχεια εννοείται άλλες μεταλλάξεις τα έκαμναν περισσότερο σαν του ανθρώπου και μετά άλλες ακόμα περισσότερο σαν του ανθρώπου. Η θεωρία υποστηρίζει ότι όλα αυτά γινόντουσαν στην τύχη !
Μετά από τις μεταλλάξεις παίρνει την σκυτάλη η φυσική επιλογή η οποία λέει απλώς το προφανές, ότι τα ανθρωποειδή που έτυχε να αποκτήσουν κάποια ανθρώπινα χαρακτηριστικά θα επιβιώνουν περισσότερο. Αυτό θα συμβαίνει επειδή ας πούμε τα ανθρωποειδή που θα έχουν σαν ανθρώπινα χέρια θα αξιοποιούν αποτελεσματικότερα το περιβάλλον τους για διατροφή, για διαμονή, για αποφυγή των εχθρών … Έτσι τα κλασικά ανθρωποειδή θα πεθαίνουν πιο εύκολα και γρήγορα ενώ τα μεταλλαγμένα θα επιβιώνουν, άρα και τα γονίδια για χέρια ανθρωποειδούς σιγά σιγά θα μειώνονται ενώ τα γονίδια για τα σαν ανθρώπινα χέρια θα αυξάνονται και θα επικρατούν.
Δεν αρκούν όμως αυτά. Για να φτάσουμε σε καινούργιο είδος, τον άνθρωπο, πρέπει να μην διασταυρώνονται τα μεταλλαγμένα ανθρωποειδή με τα πρώτα ανθρωποειδή, άρα πρέπει να υπάρξει γεωγραφική απομόνωση. Δηλαδή τα μεταλλαγμένα ανθρωποειδή πρέπει να απομονωθούν είτε σε κάποιο νησί είτε με κάποιο βουνό , με λίμνη… έτσι ώστε να διασταυρώνονται μόνο μεταξύ τους. Κι έτσι σιγά σιγά τα γονίδια για τα σαν ανθρώπινα χέρια, ανθρώπινα πόδια, ανθρώπινο κεφάλι… να περάσουν σε όλα τα μεταλλαγμένα ανθρωποειδή με αποτέλεσμα με την πάροδο εκατομμυρίων χρόνων δημιουργήθηκε ο άνθρωπος. Από το ίδιο ανθρωποειδές με ανάλογη διαδρομή δημιουργήθηκαν και οι χιμπατζήδες.
Αυτή είναι η θεωρία της εξέλιξης. Δεν βλέπω στην θεωρία τι είναι αυτό που έκανε τον άνθρωπο ικανό να ξεχωρίζει την ομορφιά από την ασχήμια και να διακρίνει το καλό από το κακό. Μα για να πεις κάτι αν είναι καλό ή κακό χρειάζεσαι ένα κριτήριο. Για παράδειγμα οι Χριστιανοί έχουμε κριτήριο το Ευαγγέλιο, αν συμφωνεί με το Ευαγγέλιο είναι καλό, αν διαφωνεί είναι κακό. Δεν υπάρχει για την επιστήμη καλό ή κακό. Μπορεί το μαχαίρι να μας πει θα με χρησιμοποιείτε μόνο για να κάμνετε εγχειρίσεις και να κόβετε ψωμί και όχι για να σφάζετε ανθρώπους ;
Εξ άλλου σύμφωνα με την θεωρία όλα γινόντουσαν στην τύχη. Μπορεί στην τύχη να οριστεί καλό και κακό ; Άρα απλώς τα λόγια που είναι γραμμένα στο σχολικό βιβλίο Βιολογίας «ξεχωρίζει την ομορφιά από την ασχήμια και να διακρίνει το καλό από το κακό» είναι κούφια λόγια.
Νομίζω ότι οι συνάδελφοι Βιολόγοι πιάστηκαν στην παγίδα του να θεωρείς έναν άνθρωπο αυθεντία και άρα πιστεύεις τυφλά ότι λέει. Πιάστηκαν στην παγίδα να θεωρούν αυθεντία τον Θεοδόσιο Ντομπζάνσκυ. Γι αυτό εξαγριώνονται με όποιον διαφωνεί με κάτι που είπε, όπως για παράδειγμα με τους Καθηγητές αστροφυσικής που ανάμεσα στα γνωστά βίντεο που προβλήθηκαν από την κρατική τηλεόραση έχουν κι ένα βίντεο που υποστηρίζουν ότι για να δημιουργηθούν οι οργανισμοί όπως λέει η θεωρία δεν φτάνουν τα χρόνια που υπάρχει ο πλανήτης Γη.
Κατηγορούν ακόμα αυτούς τους αστροφυσικούς ότι : Η ρήση του διάσημου και σπουδαίου εξελικτικού βιολόγου Θεοδόσιου Ντομπζάνσκυ, «τίποτε δεν αποκτά νόημα στη βιολογία εκτός κι αν το δούμε κάτω από το φως της εξέλιξης», σήμα κατατεθέν της σύγχρονης βιολογίας, γελοιοποιείται και μαζί της γελοιοποιείται και αυτός που το είπε. Μα συνάδελφοι, Καθηγητές της Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο, δεν μας ενδιαφέρει στην επιστήμη αν γελοιοποιείται ή όχι η φράση κάποιου, μας ενδιαφέρει αν η φράση είναι σωστή ή όχι.
Ξέχασαν οι συνάδελφοι της Βιολογίας ότι η πρόοδος της επιστήμης καθυστέρησε κοντά 2.000 χρόνια επειδή θεωρούσαμε αυθεντία τον Αριστοτέλη και πιστεύαμε τυφλά ότι είχε πει, μέχρι που ήρθε ο Νεύτωνας και ευτυχώς τον αμφισβήτησε.
Οι συνάδελφοι, Καθηγητές της Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο, έφτιαξαν και Εταιρεία που θα υποστηρίζει ότι η θεωρία της εξέλιξης είναι σωστή. Δεν ήξερα ότι πρέπει να φτιάχνουμε Εταιρείες για να υποστηρίζουμε τις θεωρίες των Φυσικών Επιστημών. Μην κουράζεστε συνάδελφοι, αν η θεωρία είναι σωστή δεν μπορεί να την κουνήσει κανείς, αν είναι λάθος θα καταρρεύσει από μόνη της όσες Εταιρείες κι αν φτιάξετε.
Ένα παράδειγμα τελευταίο από τις θέσεις της «Εταιρείας» : Η χώρα μας (η Ελλάδα) κινδυνεύει να συμπεριληφθεί στις χώρες όπου η εξελικτική βιολογία αμφισβητείται σε ποσοστά που φθάνουν το 75% του πληθυσμού και να αποκτήσει άλλη μία θλιβερή διάκριση στην Ευρώπη, στο μεγαλύτερο μέρος της οποίας η θεωρία της εξέλιξης γίνεται αποδεκτή από τη μεγάλη πλειονότητα των πολιτών.
Δεν ήξερα ότι για αυτά που πρεσβεύουν οι Φυσικές Επιστήμες πρέπει να συμφωνεί και η πλειοψηφία των πολιτών ; Έ τότε να ρωτήσουμε αν συμφωνούν οι πολίτες με την θεωρία της Σχετικότητας και με την Κβαντομηχανική, κι αν δεν συμφωνούν να τις καταργήσουμε. Έλεος συνάδελφοι !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου