Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

 

Με σχεδόν έτοιμο το επιτελείο, σχέδιο και χρονοδιάγραμμα αναλαμβάνει από αύριο το "τιμόνι" του υπ. Παιδείας ο Κ. Πιερρακάκης

Υφυπουργοί:Γυναίκα για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Ζέττα Μακρή ή Δόμνα Μιχαηλίδου) και πανεπιστημιακός για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Δημοσίευση: 26/06/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ο πληροφορικός Κυριάκος Πιερρακάκης, από την περασμένη εβδομάδα που έλαβε το "ναι" του Κ. Μητσοτάκη ότι θα τοποθετηθεί ως υπουργός Παιδείας, άρχισε ο ίδιος και άνθρωποι του πολιτικού του γραφείου τη "βολιδοσκόπηση" σε συγκεκριμένα άτομα του χώρου της παιδείας  για  να ενταχθούν στο νέο του επιτελείο.

Τέτοια τηλέφωνα δέχθηκαν, μεταξύ άλλων, εκπαιδευτικοί με εμπειρία οι οποίοι ήδη έχουν προσφέρει έργο ως στελέχη στο υπουργείο Παιδείας.

Ο Κ. Πιερρακάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει  "άτυπα" συγκροτήσει το μεγαλύτερο μέρος της ομάδας του (σ.σ. είχαμε συνηθίσει οι υπουργοί Παιδείας πρώτα να τοποθετούνται και μετά να ψάχνουν για συνεργάτες).

Παράλληλα  έχει ήδη ετοιμάσει, εδώ και μέρες:

  • Το σχέδιο νομοθετικών και άλλων πρωτοβουλιών του , και
  • Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Ο Κ. Πιερρακάκης θα "πιάσει" δουλειά ξεκινώντας  

  • συναντήσεις  
  • με τους Γενικούς Διευθυντές της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας και τον υπηρεσιακό Γραμματέα Γ. Βλάσση.
  • με τους Περιφερειακούς και Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο της τοποθέτησης Γενικών Γραμματέων,  από τον πρωθυπουργό ,κατόπιν εισήγησης του εκάστοτε υπουργού, ήδη ο Κ. Πιερρακάκης φέρεται να  εισηγείται  συγκεκριμένο πρόσωπο για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Ο Οδ. Ζώρρας, ο οποίος είναι πολύ καλά γνώστης των πανεπιστημιακών θεμάτων και  διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με την ακαδημαϊκή κοινότητα, φέρεται αμετακίνητος από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης , όπως επίσης θεωρείται βέβαιο ότια παραμένει στη θέση του  και ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γ. Καλατζής.

Ως υφυπουργοί Παιδείας, φέρεται να αναλαμβάνουν:

  • Την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, γυναίκα πολιτικός η Ζέττα Μακρή ή Δόμνα Μιχαηλίδου, και
  • Την τριτοβάθμια πανεπιστημιακός που γνωρίζει καλά τα θέματα της ανώτατης  εκπαίδευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: