Καλλιτεχνικό σχολείο Αθηνών: Υπό κατάληψη για τα κτιριακά ζητήματα
Υπό κατάληψη τελεί το Καλλιτεχνικό σχολείο Αθηνών από την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, λόγω των προβλημάτων στέγασης που δυσκολεύουν την εκπαίδευση των μαθητών αλλά και θέτουn σε κίνδυνο μαθητές, εκπαιδευτικούς και προσωπικό.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία μαθητών Καλλιτεχνικού σχολείου Αθηνών, την τελευταία τετραετία βρίσκονται «αντιμέτωποι με αμέτρητα προβλήματα τα οποία όχι μόνο εμποδίζουν την εκπαίδευσή μας αλλά μας θέτουν σε κίνδυνο. Το πρώτο και κύριο θέμα μας είναι η μόνιμη στέγασή μας στο κτίριο επί της οδού Πρασσά».
Το κτιριακό ζήτημα προέκυψε καθώς στο πρώην 5ο ΓΕΛ στην οδό Πρασσά, το οποίο ήταν προσφυγική κατάληψη που εκκενώθηκε το 2019, ορίστηκε από τη δημοτική αρχή ως το μόνιμο κτίριο του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αθηνών.
«Μετά από πολλαπλές συναντήσεις με τον αντιδήμαρχο κ. Αξιώτη, αρμόδιο για το ζήτημα, έχουν αρχίσει κάποιες μικροεργασίες για την υλοποίηση του έργου, που όμως έχουν καθυστερήσει δραματικά. Κατά τα λεγόμενα του Δήμου το κτίριο θα ήταν έτοιμο τον Σεπτέμβρη του 2021. Μέχρι και σήμερα ο κ.Αξιώτης δεν έχει δώσει ούτε κάποια γραπτή δέσμευση πάρα μόνο προφορικές υποσχέσεις, ούτε γραπτό χρονοδιάγραμμα των εργασιών, ενώ δεν έχει εκδοθεί η οικοδομική άδεια για την υλοποίηση των βαριών εργασιών», αναφέρουν οι μαθητές.
«Οι υποδομές του τωρινού κτιρίου, που μας έχει παραχωρηθεί, δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Οι συνθήκες που ανεχόμαστε είναι ακραίες, καθώς μαθητές αναγκάζονται να κάνουν μαθήματα σε διαδρόμους ή στο προαύλιο, ο προαυλιακός χώρος είναι ανεπαρκής, κάποια από τα μαθήματα χορού πραγματοποιούνται στην απέναντι πλατεία (πλ. Έλενας Βενιζέλου), τα προστατευτικά κάγκελα των εξωτερικών διαδρόμων είναι ασταθή και πέφτουν πόρτες και παράθυρα των αιθουσών, με περσινό συμβάν τον τραυματισμό μιας καθηγήτριας», τονίζουν.
Παράλληλα, οι μαθητές τονίζουν πως το βασικό πρόβλημα που αφορά τις ελλείψεις καθηγητών και τη μεταφορά τους, παραμένει. Η καθυστερημένη πρόσληψη καθηγητών χορού και κινηματογράφου, οδηγεί στο να ξεκινούν τα μαθήματα στη μέση της χρονιάς.
Οι μαθητές, μέσω της ανακοίνωσής τους, ζητούν την μονιμοποίηση των ωρομισθίων αναπληρωτών καθηγητών ειδικοτήτων για την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων κατευθύνσεων, αλλά και τη δωρεάν μεταφορά τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου