Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

 

Τα μέτρα για τις μαθητικές παρελάσεις -Σε ποιες περιοχές ματαιώθηκαν

Δημοσίευση: 26/10/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη  μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, λόγω του εθνικού πένθους που κηρύχθηκε για την κηδεία της Φ. Γεννηματά ,ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες περιοχές της χώρας, εξαιτίας αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου,  μεγάλου αριθμού ημερήσιων κρουσμάτων, της πίεσης στα Νοσοκομεία, της αύξησης του ιικού φορτίου στα λύματα και της αύξησης των κρουσμάτων στις σχολικές μονάδες.

Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρηθούν στις παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα το υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός.

Επομένως, την ώρα της παρέλασης, η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική για τους παρελαύνοντες, αφού θα είναι στοιχισμένοι, ωστόσο, όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση- εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση -να φορούν τις μάσκες τους.

Σημειώνεται ότι η διάρκεια της παρέλασης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 60 λεπτά.

Σε ποιες περιοχές  δεν θα γίνουν οι παρελάσεις

Στη συμπρωτεύουσα: Μετά την κήρυξη από τον Πρωθυπουργό της Χώρας της 27ης Οκτωβρίου ως ημέρας εθνικού πένθους για την εκδημία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, πρώην Αναπληρωτή Υπουργού, πρώην Υφυπουργού, πρώην Νομάρχη Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών-Πειραιώς και Βουλευτή, Φωτεινής Γεννηματά, δεν θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση της 27ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Επίσης λόγω μεγάλου αριθμού ημερήσιων κρουσμάτων Κορωνοϊού  δεν θα γίνουν οι μαθητικές παρελάσεις , οι οποίες είχαν προγραμματιστεί για την Πέμποτη,στις περιφερειακές ενότητες :

  1.     Λάρισα
  2.     Μαγνησία
  3.     Τρίκαλα
  4.     Καρδίτσα
  5.     Πέλλα
  6.     Ημαθία
  7.     Πιερία
  8.     Έβρος
  9.     Καβάλα
  10.     Δράμα
  11.     Ροδόπη 
  12.     Ξάνθη

Δεν υπάρχουν σχόλια: