Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

 

«Δεν πήρατε μόνο μια αίθουσα, μαζί της πήρατε και τους ήχους από τα χαμόγελα ευχαρίστησης των μαθητών μας» - Γράφει ο Αθανάσιος Γρίβας

Με αγανάκτηση, έκπληξη και θυμό, ενημερώθηκα από την ανακοίνωση των συναδέρφων μου του ΣΕΠΕ Αμαρουσίου για την αντικατάσταση χρήσης της κουζίνας του Ειδικού Δημοτικού Αμαρουσίου και την μετατροπή της σε αίθουσα διδασκαλίας.

Και αυτό γιατί εγώ, μαζί με όλους τους συναδέρφους που υπηρετούσαμε εκεί το 2015, αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε το οραμά μου σαν Διευθυντή τότε της μονάδας, να δώσουμε σε αυτά τα παιδιά που η μοίρα τους στέρησε την ισότητα στις κοινωνικές ευκαιρίες ένα περιβάλλον διαβίωσης που αντιστάθμιζε τις ατυχίες της ζωής.

Το 2015, με τη βοήθεια του Δημάρχου Γ. Πατούλη, αλλά και την προσωπική εργασία των συναδέρφων μου, βάψαμε πολύχρωμο όλο το εσωτερικό του παλαιού κτιρίου, αντικαθιστώντας το υποκίτρινο νοσοκομειακού τύπου χρώμα, με πανδαισία ευχάριστων χρωματισμών.

Στα τέλη του 2015, ως Διευθυντής της σχολικής μονάδας, καταφέρνω να συνεργαστώ με ομάδα ατόμων, τα οποία έως σήμερα κρατούν την ανωνυμία τους να προσφέρουν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό άνω των 15.000 ευρώ, ώστε να μετατραπούν τρείς αίθουσες σε  σύγχρονη υπερπολυτελή κουζίνα η μία , σε  ιατρείο για τους μαθητές μας η άλλη και σε σύγχρονη αίθουσα μουσικών ακουσμάτων η τρίτη.

Μετά από 5 μήνες εργασιών, το σχολείο μας είχε γίνει κόσμημα όπως εκφώνησαν στα εγκαίνια αυτών των αιθουσών τόσο οι γονείς των μαθητών όσο και η Δημοτική και Πολιτική ηγεσία που συμμετείχε.

Φτιάξαμε, χωρίς να επιβαρύνουμε, ούτε με ένα ευρώ, το κράτος μια υπερσύγχρονη κουζίνα, ώστε να εκπαιδεύουμε εκεί τους μικρούς μας μαθητές, την επανδρώσαμε με τις ποιο σύγχρονες ηλεκτρικές συσκευές, τοποθετήθηκαν ντουλάπια, καρεκλίτσες και τραπέζια, έγιναν νεροχύτες και στα  εγκαίνιά της, που μας τίμησε αφιλοκερδώς, παρασκευάζοντας γλυκίσματα γνωστός σεφ, τόσο οι γονείς όσο και συνάδερφοι έκλαιγαν από χαρά.

Την χρησιμοποιούσαμε, μαζί με την εργοθεραπεύτρια και τις βοηθούς της, για να κατασκευάζουν οι μαθητές μας, γλυκά στις γιορτές να τα μοιράζουν, μιλάμε για ειδικό σχολείο, και σε καθημερινή βάση για την εκπαίδευσή τους.

Τι θα πείτε σε όλους αυτούς τους γονείς κ. Σαγρή , που σαν υπεύθυνος του Δήμου σε θέματα παιδείας θέλατε, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογός και συνάδερφοί μου, να την κάνετε τάξη.

Στερείτε από αυτά τα παιδιά τη δυνατότητα εκπαίδευσης και όμορφης διαμονής.

Τι θα πείτε στην Κατερίνα, τη Λουΐζα, την Ευγενία, τη Σοφία, τον Παναγιώτη και στους υπόλοιπους 45 εκπαιδευτικούς που βοήθησαν να γίνει πράξη το όνειρό μου και εχθές μου τηλεφωνούσαν δακρυσμένοι;

Τι θα πείτε στις 80 οικογένειες των μαθητών με αυτισμό και νοητική στέρηση, που τους στερείτε της δημιουργίας;

Τι θα πείτε σε αυτούς που έδωσαν τα χρήματά τους, ώστε να κάνουν το ειδικό δημοτικό Αμαρουσίου πρότυπο σχολείο
 ως προς τις υποδομές;

Μην πείτε τίποτα, γιατί γνωρίζετε ότι έπρεπε να είχατε προνοήσει, από τη θέση που βρίσκεστε, ώστε να είχατε βρει άλλες αίθουσες.

Να γνωρίζετε όλοι τουλάχιστον, ότι δεν πήρατε μόνο μια αίθουσα, μαζί της πήρατε και τους ήχους από τα χαμόγελα ευχαρίστησης των μαθητών μας, τα γάργαρα γέλια τους όταν παρασκεύαζαν και, όμως αυτά  δεν μπορείτε να τα πάρετε και από τα δικά μας αυτιά.

Υπόσχομαι, ότι θα κάνω τα πάντα, ώστε να γυρίσουμε σύντομα στην προηγουμένη κατάσταση

* Διευθυντής 18ου ΔΣ Αμαρουσίου και Διευθυντής του Ειδικού Σχολείου Αμαρουσίου 2015-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: