Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Σε καραντίνα το 105ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης μετά το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα
Κλειστό θα παραμείνει  για 14 ημέρες το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, εφόσον το παιδί της 38χρονης -η οποία ταξίδεψε στην Ιταλία και νόσησε- βρέθηκε και εκείνο θετικό στον κορονοϊό.
Σύμφωνα με το διευθυντή του σχολείου, οι 340 μαθητές του σχολείου θα παραμείνουν τις επόμενες ημέρες στο σπίτι τους για προληπτικούς λόγους, ενώ στο σχολείο έγινε σήμερα απολύμανση.
Όπως διευκρινίστηκε το παιδί δεν είχε πάει στο σχολείο τη Δευτέρα, ωστόσο χθες συμμετείχε σε μία εκδρομή. Θα γίνουν προληπτικά εξετάσεις σε άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή, αν και εκτιμάται ότι δεν υπήρξαν υψηλού κινδύνου επαφές. Τόσο το παιδί όσο και η 38χρονη εμφανίζουν ήπια συμπτώματα.
ADVERTISING
Υπενθυμίζεται πως η μητέρα του παιδιού είναι επιχειρηματίας στο χώρο της μόδας στη Θεσσαλονίκη και είχε επισκεφθεί το Μιλάνο για την εμπορική έκθεση, επιστρέφοντας αεροπορικώς με πτήση της Ryanair την περασμένη Κυριακή.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας πρόκειται για γυναίκα που πρόσφατα επέστρεψε από ταξίδι στην Ιταλία και είναι στη διαδικασία της ιχνηλάτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: