Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Πρόσκληση σε ημερίδα από την Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών Φυσικής Αγωγής, 21/3
Η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών Φυσικής Αγωγής, το 1ο Γυμνάσιο και το 1 ο ΓΕΛ Παπάγου
σας προσκαλούν στην εκπαιδευτική ημερίδα - εργαστήρι για τη διαχείριση μαθητών με διαταραχές στη σχολική μονάδα Σάββατο 21 Μαρτίου 2020 και ώρα 10:15
Τόπος διεξαγωγής:
Αίθουσα εκδηλώσεων του 1 ου Γυμνασίου Παπάγου και 1ου ΓΕΛ Παπάγου
Είσοδος:
Περίπτερο, οδός Κύπρου, Παπάγου (κόμβος Verde) Τηλ. επικοινωνίας 6972233266
Ο ρόλος του σχολείου δεν είναι μόνο η μετάδοση γνώσεων. Μέσα στο σχολείο ο μαθητής πρέπει να νιώσει ασφάλεια, πίστη στις ικανότητες του και να λάβει ευκαιρίες να αναδείξει τις ικανότητες του. Μέσα στο σχολείο σμιλεύονται προσωπικότητες και δίνονται ευκαιρίες για μια υγιή μετάβαση του ατόμου στην κοινωνία. Συνεπώς οι μαθησιακές εμπειρίες πρέπει να είναι όσο το δυνατόν καλές και ο μαθητής να βιώσει συναισθήματα αποδοχής ασφάλειας και ίσων ευκαιριών προκειμένου να διαμορφώσει ένα ισχυρό ψυχισμό που θα αντέχει τους κραδασμούς της μετά-σχολείου ζωής. Στόχος του εργαστηρίου είναι η παρουσίαση τόσο του μαθησιακού όσο και ψυχο-συναισθηματικού προφίλ μαθητών με διαταραχές και μέσω περιπτώσεων μελέτης να προταθούν τρόποι αποτελεσματικής διαχείρισης τους στην κοινή τάξη. Η Δρ Θεοδώρα Παπαδοπούλου είναι Διδάκτωρ Ψυχολογίας- Νευρογλωσσολόγος.
Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων στην Κοινωνική Ψυχολογία και Λογοπαθολογία. Είναι πιστοποιημένη τόσο στην Ελλάδα όσο και το Ηνωμένο Βασίλειο και ως Ακαδημαϊκός Λέκτορας έχει επιβλέψει διδακτορικές έρευνες στους τομείς της Ειδικής Αγωγής και Ψυχολογίας. Η Δρ Παπαδοπούλου ιδιωτεύει ως Ψυχοθεραπεύτρια Ψυχοδυναμικής κατεύθυνσης και παρακολουθεί παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και προβλήματα στη συμπεριφορά και το συναίσθημα. Προσφέρει επίσης συμβουλευτική σε γονείς και είναι εισηγήτρια σε σεμινάρια/προγράμματα για εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες ψυχικής υγείας και γονείς στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: