Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Ανακοίνωση: Για το πρόγραμμα της Coca Cola «Το σχολείο που θέλεις» - Οι πολυεθνικές δεν έχουν καμία θέση στα σχολεία
Για πολλοστή φορά γινόμαστε θεατές στο ίδιο έργο. Η διοίκηση του δημάρχου κ. Καϊτεζίδη ανοίγει και πάλι διάπλατα την πόρτα για την είσοδο του πολυεθνικού κολοσσού Coca-Cola Τρία Έψιλον στα σχολεία, μέσω της συμμετοχής στο πρόγραμμα «Το σχολείο που θέλεις».
Για άλλη μια φορά η γνωστή πολυεθνική εταιρεία, αξιοποιώντας το υπαρκτό πρόβλημα της σχολικής στέγης, παρουσιάζεται ως «ελεήμων χορηγός» που δήθεν επιτελεί «κοινωνικό έργο». Πρόκειται για τον ίδιο επιχειρηματικό κολοσσό που τα τελευταία χρόνια έχει πρωτοστατήσει σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων, βάζοντας λουκέτα σε μια εργοστάσια της εταιρείας (Νέα Ραιδεστός Θες/νίκης, Πάτρα, Βόλος).
Είναι απαράδεκτο τα σχολεία να ψάχνουν για «χορηγούς», την στιγμή που οι εργαζόμενοι γονείς έχουν χρυσοπληρώσει για το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση. Η διοίκηση του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, αντί να καλλιεργεί συστηματικά την «εύκολη λύση» των «χορηγών-μεγαλοεπιχειρηματιών» ή την επιβολή φόρων (όπως το ειδικό τέλος για την ανέγερση και την συντήρηση των σχολείων που πληρώνουμε κοντά 10 χρόνια τώρα), οφείλει να διεκδικήσει και να απαιτήσει από το κράτος την εξασφάλιση όλων των αναγκαίων όρων για τη λειτουργία των σχολείων αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Καλούμε τους γονείς, τους εργαζόμενους, τη νεολαία του δήμου μας να κλείσουν την πόρτα στις ψευτοελεημοσύνες πολυεθνικών τύπου Coca-Cola που γίνονται ο δούρειος ίππος για την άλωση της δημόσιας εκπαίδευσης και της κοινωνικής πρόνοιας.
Οι πολυεθνικές δεν έχουν καμία θέση στα σχολεία!
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους!
20/2/2020
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: