Κυριακή 10 Μαρτίου 2019


Ο χρήστης Το πειρα-μα-τικό σχολείο κοινοποίησε μια δημοσίευση.

 χώρους που χρησιμοποιούν και τις σχέσεις που αναπτύσσουν. Οι μαθητές-τριες και το προσωπικό διευθύνουν το σχολείο μαζί, σε μια άμεση δημοκρατία που προσπαθεί να εξισορροπήσει τις ανάγκες της κοινότητας με την ελευθερία των ατόμων. Πιστεύουμε ότι η προσέγγιση της εκπαίδευσης με αυτόν τον τρόπο προωθεί τη συναίνεση ως βασική αξία σε όλες τις σχέσεις της, από την προσωπική στην πολιτική. Η μάθηση δεν υπονομεύεται με την επέκταση της συναίνεσης στους/στις μαθητές-τριες, όπως συνήθως φανταζόμαστε ότι συμβαίνει. Αντίθετα, η μάθηση εντάσσεται στην καθημερινή ζωή ενός σχολείου που λειτουργει σε συναινετική βάση. Εδώ, όλοι μαθαίνουν πάντα.
Δεν προστατεύουμε τη συναίνεση ως απλό παιδαγωγικό εργαλείο - την εκτιμούμε ως ένα αναφαίρετο δικαίωμα και μια κοινή στάση που πρέπει να επεκταθεί σε όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε δημογραφική ιδιότητα, συμπεριλαμβανομένης της ηλικίας "
YOUTUBE.COM
At Hudson Valley Sudbury School, our philosophy of education begins with the interdependent, individual student, rather than with educators and learning stan...

Δεν υπάρχουν σχόλια: