Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

16 Μάρτη 2019, Διεθνής Κινητοποίηση κατά του Φασισμού και του Ρατσισμού Συλλαλητήριο Θεσσαλονίκης στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 12μμ
Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι
Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ανοιχτά σύνορα
Στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί.
Για ένα κόσμο χωρίς νεοναζισμό και ρατσισμό
Στις 16 Μάρτη 2019 κινήματα σε όλη την Ευρώπη και τον Πλανήτη διαδηλώνουμε για να νικήσει η ελπίδα και η αλληλεγγύη την απανθρωπιά των κυβερνήσεων που παίζουν το χαρτί του ρατσισμού και στρώνουν το δρόμο για την άνοδο της ακροδεξιάς και του φασισμού. Στην Βρετανία, την Γερμανία, την Αυστρία, την Γαλλία, την Πολωνία, την Δανία, την Ολλανδία, την Τουρκία, την Κύπρο, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, συνδικάτα και ακτιβιστές του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος συντονιζόμαστε για να βάλουμε φρένο στο ρατσιστικό κατήφορο των κυβερνήσεων και για να τσακίσουμε τους φασίστες.
Ορθώνουμε το ανάστημα μας απέναντι στις ρατσιστικές πολιτικές της Ευρώπης- φρούριο, στα κλειστά σύνορα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους φράχτες, την FRONTEX και τις περιπολίες θανάτου στη Μεσόγειο που πνίξανε χιλιάδες πρόσφυγες στο βωμό των ρατσιστικών συμφωνιών ΕΕ με την Τουρκία και τη Λιβύη. Λέμε ναι στα ανοιχτά σύνορα και στην ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων μέχρι τη χώρα προορισμού (επιλογής τους), να κλείσουν οι «Μόριες», όλοι οι πρόσφυγες ελεύθεροι σε πόλεις και σε σπίτια, κανένας άστεγος, όλα τα παιδιά στα σχολεία! Τέλος στις πολιτικές αποκλεισμού των προσφύγων. Σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα!
Στη χώρα μας, χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες εργάτες, που αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν, αντιμετωπίζουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, χωρίς δικαιώματα και είναι τα πρώτα θύματα των ρατσιστικών δολοφονικών επιθέσεων από ναζιστικές και εθνικιστικές οργανώσεις, της κρατικής καταστολής αλλά και εγκληματικών κυκλωμάτων που εκμεταλλεύονται την απελπισία  και παραμένουν εγκλωβισμένοι στη χώρα μας, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα. Νομιμοποίηση των μεταναστών που έχουν δημιουργήσει βιοτικούς δεσμούς στη χώρα μας ώστε να αγωνιστούμε ενωμένοι, ανεξάρτητα από φυλή, εθνικότητα, γλώσσα και θρησκεία.
Υψώνουμε τη φωνή μας για να πούμε ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ στο φασισμό σε όλη την Ευρώπη. Ο Τραμπ τους ενισχύει, ο πρώην σύμβουλος του Στηβ Μπάνον στήνει γραφείο στις Βρυξέλλες για να συντονίσει τη διεθνή δράση των φασιστών, μπροστά στις ευρωεκλογές του επόμενου Μάη το 2019. Θα μας βρούνε μπροστά τους! Να αναλογιστούμε ότι το φαινόμενο ρατσισμού & φασισμού  δημιουργείται από το σύστημα της σύγχρονης καπιταλιστικής βαρβαρότητας  και των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων. Καλούμε όλους τους εργαζομένους φοιτητές, ανέργους και συνταξιούχους να το καταδικάσουν. Να καταδικάσουμε και να απομονώσουμε αποφασιστικά κάθε ρατσιστική προπαγάνδα και συμπεριφορά, να υψώσουν τείχος απέναντι στην ύπουλη και εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Στέλνουμε το μήνυμα ότι οι εγκληματίες νεοναζί της Χρυσής Αυγής δεν έχουν θέση στη Βουλή και τα δημοτικά συμβούλια, αλλά μόνο στη φυλακή, με επιτάχυνση της δίκης και καταδίκη για τη δολοφονική εγκληματική οργάνωση που έστησαν, παριστάνοντας το “νόμιμο κόμμα”. Δεν θα επιτρέψουμε στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν να φοράνε μάσκες για να ξεγελάσουν το κόσμο, πότε του αγανακτισμένου γονέα”, άλλοτε του “πατριώτη” ή του “ μακεδονομάχου”, για να χύνουν ρατσιστικό και σοβινιστικό δηλητήριο κατά των προσφύγων και των γειτονικών λαών στα Βαλκάνια και τη Τουρκία. Καμιά ανοχή της συμμετοχής των νεοναζί σε επίσημες φιέστες στο πλευρό υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (τέως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), καμία προβολή στην ΕΡΤ. Δεν αρκεί βέβαια μόνο η δικαστική διερεύνηση των εγκλημάτων της ναζιστικής - ρατσιστικής Χρυσής Αυγής και το γεγονός ότι τα περισσότερα στελέχη της είναι υπόδικα, ούτε και η ψήφιση του λεγόμενου "αντιρατσιστικού" νόμου. Όπως έχει επιβεβαιωθεί και ιστορικά, ο ρατσισμός και ο εθνικισμός αποτελούν πάντοτε την "πρώτη ύλη" για την προώθηση του φασισμού και του ναζισμού, δηλαδή ό,τι πιο αντιδραστικού και βάρβαρου έχει γεννήσει το σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.
Στις 16 Μάρτη, βροντοφωνάζουμε ότι είναι ώρα να αλλάξουμε την κοινωνία, για να ζήσουμε χωρίς εκμετάλλευση, ρατσισμό, νεοναζί, σεξισμό και κοινωνικούς αποκλεισμούς. Η δολοφονία του Ζακ/Ζackie Κωστόπουλου μας εξοργίζει και μας οδηγεί να παλέψουμε για το δικαίωμα να είμαστε διαφορετικοί/ες χωρίς φόβο σε ένα κόσμο πολύχρωμο. Μας πεισμώνει να παλέψουμε για ίσα δικαιώματα για τις γυναίκες, ίση αμοιβή, για να μπει τέλος στη σεξουαλική παρενόχληση στο δρόμο, στο σπίτι και στη δουλειά.

Συλλαλητήριο Σάββατο, 16 ΜΑΡΤΗ 2019  Άγαλμα Βενιζέλου 12μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: