Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Ψήφισμα συμπαράστασης της Ένωσης Γονέων Πετρούπολης
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Πετρούπολης εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους γονείς του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου –συνυπογράφοντας και τη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Μαρκοπούλου– στον αγώνα που δίνουν για την υγεία των παιδιών τους που αναγκάζονται να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ. 
Καταδικάζουμε το γεγονός της αναβολής προγραμματισμένης επίσκεψης του τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στις 7 Μάρτη 2019, που είχε σκοπό τη διεξαγωγή μετρήσεων της ποιότητας του αέρα στις αίθουσες-κοντέινερ.
Οι όποιες διαδικασίες που επικαλούνται οι αρμόδιοι (αντιδήμαρχος Ζωή Γιαννάκη εκ μέρους του Δήμου Μαρκοπούλου και η διεύθυνση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου) αποτελούν πρόφαση για αναβολή των μετρήσεων, για τις οποίες οι προσπάθειες του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων έχουν ξεκινήσει από το 2015!
Συμπορευόμασε με την Ένωση Γονέων Δήμου Μαρκοπούλου και το Σύλλογο Γονέων του σχολείου και ζητάμε να προχωρήσουν άμεσα οι μετρήσεις στην ποιότητα του αέρα των αιθουσών-κοντέινερ τόσο στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Μαρκοπούλου όσο και στη συνέχεια σε όλες τις  αίθουσες κοντέινερ των υπολοίπων σχολείων του Δήμου Μαρκοπούλου, που από προσωρινές λύσεις έχουν μετατραπεί εδώ και χρόνια σε μόνιμες.
Ως γονείς δηλώνουμε ότι είμαστε απέναντι σε κάθε διαδικασία που βάζει πάνω από την υγεία των παιδιών τα όποια μικροκομματικά παιχνίδια. Παλεύουμε για σχολεία σύγχρονα, δημόσια που να εξυπηρετούν όλες τις ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας και όχι σχολεία σε κοντέινερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: