Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Ενάντια στις αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας - Συγκεντρώσεις και κάλεσμα στο πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο στην Κλαυθμώνος
Πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 12:30, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή. Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών και μαθητών σε όλη τη χώρα, με αφορμή τις αλλαγές που προωθούνται στον χώρο της Εκπαίδευσης.
Οι εκπαιδευτικοί ζητούν κατάργηση του προσοντολόγιου, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών με έστω και μία σύμβαση με τον άμεσο διορισμό τους αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία, μαζικούς μόνιμους διορισμούς και αποτροπή της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης κυβέρνησης.
Την ίδια ώρα, οι μαθητές καλούν σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.
Στο κάλεσμα για το συλλαλητήριο, το Συντονιστικό των Μαθητών στέλνει παράλληλα μήνυμα προς τον υπουργό Παιδείας ότι «εμείς πειραματόζωα της κυβέρνησης δεν θα γίνουμε», τονίζοντας ότι το «απαράδεκτο νομοσχέδιο κάνει ακόμα πιο εξοντωτικό εξεταστικό κέντρο το σχολείο μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: