Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Παρέμβαση του esos: Ποια είναι η αλήθεια για τις εκδρομές στο εξωτερικό

Εφόσον δεν απαιτείται συμμετοχή του 70% των μαθητών της τάξης για το εξωτερικό, εμμέσως πάρα πολλές εκδρομές έστριψαν από το εσωτερικό προς το εξωτερικό.
Δημοσίευση: 04/01/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με την Υ.Α. (ΦΕΚ) 681/6-3-2017,  άρθρο 3, ορίζεται ότι για να πραγματοποιηθεί μια εκδρομή θα πρέπει να συμμετέχει τουλάχιστον το 70% των φοιτώντων μαθητών και μαθητριών της τάξης.
Ωστόσο με το άρθρο 5 που αναφέρεται στις εκδρομές στο εξωτερικό, δεν υπάρχει ο περιορισμός του 70%.
Στη χώρα μας που μαστίζεται από την ανέχεια και την ανεργία, πολλοί μαθητές και μαθήτριες (οι οικογένειές τους δηλαδή) αδυνατούν να ανταποκριθούν στο κόστος μιας πολυήμερης εκδρομής και έτσι σε πολλά σχολεία δεν μπορεί να συμπληρωθεί το 70% κι έτσι δεν πραγματοποιείται η εκδρομή.
Η λύση βρέθηκε!
Εφόσον δεν απαιτείται συμμετοχή του 70% των μαθητών της τάξης για το εξωτερικό, εμμέσως πάρα πολλές εκδρομές στράφηκαν  από το εσωτερικό προς το εξωτερικό.
Αυτό είχε πολλαπλές συνέπειες και για το σχολείο και για τα παιδιά και φυσικά για την εθνική οικονομία, όπως μπορεί ο καθένας να καταλάβει.
Ωστόσο, η καθολική απαγόρευση της πραγματοποίησης εκδρομών στο εξωτερικό, μπορεί να προκαλέσει αντίστοιχα μέτρα από πολλές χώρες της ΕΕ, από τις οποίες εκατοντάδες μαθητικές ομάδες επισκέπτονται τη χώρα μας.
Κατά τη γνώμη μας θα αρκούσε να ισχύει το 70% και για το εξωτερικό, όπως για το εσωτερικό και να ελέγχεται αυστηρά η υποβολή μη έγκυρων δηλώσεων από γονείς(δηλώσεις που αποσύρονται μια μέρα πριν την αναχώρηση…..)

Δεν υπάρχουν σχόλια: