Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Υπό κατάληψη το ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Μεσσήνης για την ανακατανομή των αιθουσών


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Ιανουάριος, 2018 - 12:25 | Στην Κατηγορία: 


Επιστολή Διαμαρτυρίας του Συλλόγου Διδασκόντων του ΕΠΑ.Λ. Μεσσήνης

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΕΠΑ.Λ. Μεσσήνης διαμαρτύρεται για τη βεβιασμένη και ανεκδιήγητη απόφαση ανακατανομής των κτηρίων του συγκροτήματος που συστεγάζονται το ΕΠΑ.Λ. Μεσσήνης και το ΓΕ.Λ. Μεσσήνης.
Η παρούσα διαμαρτυρία αφορά :
α) στην άκαιρη χρονική στιγμή της απόφασης της ανακατανομής, εν μέσω σχολικής χρονιάς και μέσα στις διακοπές Χριστουγέννων, καθώς και τον ανεπαρκή χρόνο, διάρκειας μιας ημέρας, που δόθηκε σε μια κατ’ ουσία δημόσια υπηρεσία να μεταφερθεί.
Ειδικότερα η χρονική συγκυρία της υλοποίησης της απόφασης και η βεβιασμένη μετακίνηση του σχολικού εξοπλισμού, των αρχείων, των εργαστηρίων καθώς και η αδυναμία προετοιμασίας του έμψυχου δυναμικού  του σχολείου (εκπαιδευτικό προσωπικό, μαθητές) προκάλεσε πολλαπλά προβλήματα:

- στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς συμπίπτει με τη λήξη του Α’ Τετραμήνου μαθημάτων και δυσχεραίνει τις εκπαιδευτικές διαδικασίες όπως τον προγραμματισμό διαγωνισμάτων, την κατάθεση βαθμολογίας με σημαντικότερο την απώλεια διδακτικών ωρών, ειδικά για τους μαθητές της Γ’ τάξης.
- στη λειτουργία του σχολείου. Ενδεικτικά αναφέρονται η δυσκολία διεξαγωγής των εργαστηριακών μαθημάτων καθώς και η επιτήρηση των μαθητών στη διάρκεια των εφημεριών.
- στη ψυχολογία των μαθητών καθώς η διοίκηση του σχολείου και ο Σύλλογος δεν είχαν τον απαιτούμενο χρόνο να τους προετοιμάσει για τέτοιου είδους αλλαγές στο μέσο της σχολικής χρονιάς με αποτέλεσμα την διατάραξη της κανονικότητας της μαθητικής μας κοινότητας.
β) Στο κτήριο που θα μεταστεγαστεί το ΕΠΑ.Λ. Μεσσήνης διαπιστώθηκαν προβλήματα  υποδομής που απειλούν την ασφάλεια και την υγιεινή των μαθητών και χρήζουν άμεσων κι εκτεταμένων εργασιών αποκατάστασης. Ειδικότερα αναφέρεται η άθλια κατάσταση των τουαλετών και της κεντρικής θέρμανσης.
Τέλος, ο Σύλλογος εκφράζει την απογοήτευση για τη χρονική συγκυρία της υλοποίησης με υπόγειες και κρυφές διαδικασίες εν μέσω σχολικών διακοπών των παραπάνω αποφάσεων αρμόδιων φορέων.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων ΕΠΑ.Λ. Μεσσήνης



Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/anakoinoseis/epistoli-diamartyrias-toy-syllogoy-didaskonton-toy-epal-messinis#ixzz53rqRn72r
Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: