Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Εγκλωβισμένοι μαθητές στο Βερολίνο

Δημοσίευση: 10/03/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Σαράντα (40) μαθητές της Β τάξης του 3ου Λυκείου Νέας Ιωνίας που βρίσκονται από τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 σε εκπαιδευτική εκδρομή στο Βερολίνο επρόκειτο να επιστρέψουν σήμερα 10 Μαρτίου 2017 με την μεσημεριανή πτήση της EASYJET.
Λόγω έκτακτης απεργίας του προσωπικού εδάφους του αεροδρομίου του Βερολίνου η πτήση ακυρώθηκε και οι μαθητές είναι αποκλεισμένοι με δυνατότητα παραμονής στο ξενοδοχείο μέχρι σήμερα ενώ μετά πρέπει να φύγουν χωρίς να ξέρουν για που..
Οι γονείς οι οποιοι ανησυχούν απευθύνουυν έκκληση στο υπ. Παιδείας να παρέμβει αποτελεσματικά,  ώστε οι μαθητές να επιστρέψουν αεροπορικώς από άλλο αεροδρόμιο ή το Σάββατο όταν λήξει η απεργία ώστε να μην εκτεθούν σε κινδύνους.
Το πρακτορείο ταξιδιών  και η αεροπορική εταιρεία αποποιούνται κάθε ευθύνης και δεν καλύπτουν την επιστροφή λέγοντας ότι μέσα σε ένα μήνα θα επιστρέψουν τα χρήματα στους μαθητές.
Το προξενείο της Ελλάδας πρότεινε την επιστροφή των μαθητών οδικώς μετά από 24ωρη τουλάχιστον διαδρομή ΚΑΙ με καταβολή 160€ από κάθε μαθητή ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: