Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Όχι στη καταστρατήγηση των εκπαιδευτικών δικαιωμάτων των μαθητών στην Ειδική Αγωγή


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Μάρτιος, 2017 - 09:01 | Στην Κατηγορία: 


Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής

Όχι στην  Επιμόρφωση – παρωδία στην Ειδική Αγωγή
Το Υπ. Παιδείας και το ΙΕΠ, με fast track διαδικασίες υλοποιούν επιμόρφωση μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών γενικής αγωγής που εργάζονται σε δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης σύμφωνα με τον Ν. 4415/2016. Η διημερίδα  για τους εκπαιδευτικούς της Γ’Αθήνας, της Ανατολικής Αττικής και της Δυτική Αττικής θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017 και την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δημαρχείου Περιστερίου (στάση μετρό  ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, κάτω από το Δημαρχείο Περιστερίου) κατά τις ώρες 08:00 – 14:00.
Ουσιαστικά πρόκειται για «επιμόρφωση»-παρωδία (ολιγοήμερη, με έτοιμο υλικό από προηγούμενες επιμορφώσεις ΕΣΠΑ), που δίνει «έγκυρο κρατικό» χαρακτήρα πιστοποίησης σεμιναρίων. Πρόκειται για απαξίωση των πτυχίων, και των συνεπαγόμενων απ’ αυτά εργασιακών δικαιωμάτων, υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρία ή/ και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ενώ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ευέλικτη διαχείριση των εκπαιδευτικών σε όλες τις δομές της εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο (Ν. 4415/2016) από το Σεπτέμβρη του 2016 το Υπουργείο Παιδείας δίνει τη δυνατότητα στους μόνιμους συναδέλφους μας με πλεόνασμα ωρών και χωρίς κανένα προσόν στην Ειδική Αγωγή να συμπληρώνουν διδακτικό ωράριο σε δομές ΕΑΕ με δυνατότητα επιμόρφωσης μόλις ελάχιστων ωρών.
Στον πιο ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης, εκείνον της Ειδικής Αγωγής, διαμορφώνεται η λογική της πλήρους ευελιξίας στο εκπαιδευτικό προσωπικό, όπου όλοι μπορούν να κάνουν τα πάντα. Καλλιεργούν την αντίληψη ότι η ειδική εκπαίδευση δεν έχει ανάγκη ειδικών παιδαγωγών, ότι η εκπαίδευση των μαθητών με ειδικές μαθησιακές ανάγκες μπορεί να αναληφθεί από όποιον έχει παρακολουθήσει κάποιου τύπου «επιμορφωτικά σεμινάρια». Ταυτόχρονα διευρύνει τις βάσεις αποδοχής της «πλήρους ένταξης» των μαθητών ειδικής αγωγής στις γενικές τάξεις, ακυρώνοντας τα μορφωτικά δικαιώματα αυτής της ομάδας μαθητών που είχαν (έστω και μερικώς) κατακτηθεί σε προηγούμενη περίοδο. Πρόκειται για ουσιαστική κατάργηση των τμημάτων ένταξης.
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να αντιδράσουν στα εφαρμοζόμενα μέτρα και να αντιπαλέψουν την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης που υλοποιεί οδηγίες ΕΕ-ΔΝΤ και ΟΟΣΑ σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στον χώρο της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.
Αγωνιζόμαστε για κάλυψη των κενών σε ειδική και γενική αγωγή με μαζικούς μόνιμους διορισμούς, πλήρη και σταθερά εργασιακά δικαιώματα.
Το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής προκηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας για την Πέμπτη 30/3/2017 (8.00πμ-11.00πμ)
Καλεί τους συναδέλφους να υπερασπίσουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών με ειδικές ανάγκες και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δημαρχείου Περιστερίου (στάση μετρό  ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, κάτω από το Δημαρχείο Περιστερίου) στις 07:45.
ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/anakoinoseis/ohi-sti-katastratigisi-ton-ekpaideytikon-dikaiomaton-ton-mathiton-stin-eidiki#ixzz4ch6H4Aiq
Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: