Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

ΠΔΕ Αν. Μακεδονίας-Θράκης :1η Περιφερειακή Μαθητιάδα

Δημοσίευση: 29/03/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Η  Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας – Θράκης, στο πλαίσιο των Αγώνων ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ, συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης, τον Δήμο Κομοτηνής και τον Δήμο Καβάλας, για πρώτη φορά στο γεωγραφικό χώρο αρμοδιότητας μας, την «1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης 2017», σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το ΤΕΙ Καβάλας, την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Αν. Μακεδονίας – Θράκης, την XXΙ ΤΘΤ, το Λιμεναρχείο Καβάλας και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αν. Μακεδονίας – Θράκης.
Η όλη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε δύο πόλεις:
α) την Τετάρτη 3 και Πέμπτη 4 Μαΐου στην Κομοτηνή, στο χώρο της Σ.Ε.Φ.Α.Α. του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και
β) την Παρασκευή 5 Μαΐου στην Καλαμίτσα Καβάλας.
Η διοργάνωση σκοπό έχει να διαχυθεί το εκπαιδευτικό μήνυμα «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» σε όλους τους μαθητές/τριες της Περιφέρειάς μας, ώστε να «παιδευτούν» στις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι» και τις αυθεντικές αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων, να γνωρίσουν και να σεβαστούν τη διαφορετικότητα, να συμμετάσχουν σε δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και να ζήσουν μία μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία. Περιλαμβάνει τη διεξαγωγή Ολυμπιακών (με αγωνιστική μορφή) και Παραολυμπιακών αθλημάτων ενώ παράλληλα διοργανώνονται πολιτιστικές και άλλες δράσεις.
Στο αγωνιστικό μέρος της εκδήλωσης δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές όλων των τάξεων των Γυμνασίων αρμοδιότητάς μας. Τις εκδηλώσεις της Μαθητιάδας μπορούν να επισκεφθούν όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης και να συμμετάσχουν, μεταξύ όλων των υπολοίπων εκδηλώσεων και σε Παραολυμπιακά Αθλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: