Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

αγάπη...
Όπως αναφέρει η Unicef σε ανακοίνωσή της οι Ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν σκοτώσει 296 ανήλικους Παλαιστίνιους από τότε που άρχισαν οι αιματηρές επιχειρήσεις στην Γάζα στις 8 Ιουλίου.Από αυτά τα 187 είναι αγόρια και τα 109 κορίτσια, ενώ τουλάχιστον 203 παιδιά ήταν μικρότερα των 12 ετών.
Η Unicef εκτιμάει πως το 30% των άμαχων θυμάτων είναι παιδιά. Συνολικά οι νεκροί Παλαιστινίοι στη Γάζα μετά την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων στις 8 Ιουλίου φτάνει τους 1.654 νεκρούς, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 8.000. 
Πάνω από 250.000 Παλαιστίνιοι, σχεδόν το 15% του πληθυσμού , έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους. Σχεδόν η μισή Λωρίδα της Γάζας κρίνεται μη ασφαλής για τους πολίτες εξαιτίας των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ.
Λίγο μετά την έναρξη της 72ωρης εκεχειρίας, το Ισραήλ προχώρησε σε επίθεση στη Γάζα, παραβιάζοντας τη συμφωνία με τη Χαμάς που είχε τεθεί σε ισχύ από τις 8 το πρωί της Παρασκευής.
Τουλάχιστον 107 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού κοντά στη Ράφα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι παλαιστινιακές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: