Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Κρήτη: Μαθητές καθάρισαν άλσος

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 18 Μαΐου 2014, 05:08

Μήνυμα υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος έστειλαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χανίων οι οποίοι προχώρησαν σε εθελοντικό καθαρισμό από διάφορα απορρίμματα του μικρού αλσυλλίου στο Σοδυ Προφήτη Ηλία.

Συνοδός της αποστολής ήταν η διευθύντρια του σχολείου κα Παρασκευή Αντωνιάδου, η οποία, δήλωσε στα “Χανιώτικα Νέα” ότι «ως περιβαλλοντική ομάδα του Μουσικού Σχολείου Χανίων πήραμε την απόφαση να πραγματοποιήσουμε μια κίνηση ενάντια στη ρύπανση του περιβάλλοντος», για να συνεχίσει υπογραμμίζοντας: «Τις ημέρες αυτές, λόγω των εκλογών, η ρύπανση καθώς και η σπατάλη χαρτιού παρατηρούνται εντονότερα. Γι’ αυτό τον λόγο, ήρθαμε στο πευκόδασος που βρίσκεται δίπλα στο σχολείο μας να κάνουμε περισυλλογή σκουπιδιών, αλλά και να πάρουμε το πρωινό μας κάτω από τη δροσιά και την ευωδιά που υπάρχει».

Η ίδια συνέχισε, επισημαίνοντας ότι «το μονοπάτι είναι γεμάτο με αρωματικά φυτά και η θέα της όμορφης πόλης μας καταπληκτική από αυτή την πλαγιά. Η υλοτόμηση, όμως, όπως και η καταπάτηση μας απογοήτευσαν. Είμαστε αποφασισμένοι να γίνουμε θεματοφύλακες ή μάλλον οι δασοφύλακες του δάσους που είναι δίπλα από το σχολείο μας».




Πηγή: Χανιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: