Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ,
ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
ΣΤΙΣ 21 ΤΟΥ MΑΡΤΗ : ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ
1.  Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κηρύξει αντισυνταγματικές διατάξεις του νόμου για την ιθαγένεια με ανοιχτά αντιδραστικές και ρατσιστικές  «αιτιολογήσεις» ( με άλλη απόφαση του έκρινε συνταγματικό(!) το Μνημόνιο), δείχνει πόσο πολύ ευθυγραμμίστηκε με την πολιτική ατζέντα των κυβερνήσεων της λιτότητας και του ρατσισμού για χάρη των μεγαλοκαρχαριών του πλούτου. Δείχνει πόσο «τυφλή είναι η δικαιοσύνη» του κράτους των κεφαλαιοκρατών και της Ε.Ε. Βάζουν στο  στόχαστρο τα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν, σπούδασαν και μεγάλωσαν σε αυτή τη χώρα, δεν γνώρισαν ποτέ άλλη χώρα και στα δεκαοχτώ τους θα μετατρέπονται σε  «παράνομους» μετανάστες προς απέλαση !  Ούτε η γέννηση στη χώρα μας, ούτε η φοίτηση στα σχολεία της για μια εξαετία τους αρκεί, ενώ αντίθετα πιέζουν να παρθούν πίσω οι εγκρίσεις για χιλιάδες παιδιά που πήραν ήδη ιθαγένεια.
2.  Αναδεικνύουμε και καταγγέλλουμε τις αιτίες για τα κύματα της σύγχρονης μαζικής μετανάστευσης και προσφυγιάς, τις σοβαρές ευθύνες που υπάρχουν για τον αναγκαστικό ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων από τις πατρίδες τους. Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και επεμβάσεις, με τη συμμετοχή και των ελληνικών κυβερνήσεων, η υποδαύλιση εμφύλιων συγκρούσεων, η στήριξη αντιδραστικών καθεστώτων, η καταλήστευση του πλούτου των λαών από μια χούφτα μονοπωλιακούς ομίλους, είναι βασικοί λόγοι που προκαλούν και επιδεινώνουν το πρόβλημα. Υποστηρίζουμε και αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα κάθε λαού να ζει και να προκόβει στην πατρίδα του, να είναι νοικοκύρης στον τόπο του.
3.  Παράλληλα, προσεγγίζουμε το συγκεκριμένο ζήτημα, όπως και συνολικά το μεταναστευτικό, έχοντας τη θέση ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών και προσφύγων που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εργατικής τάξης της χώρας μας, έχουν τη δική τους σημαντική συμβολή στη δημιουργία του πλούτου που παράγεται και επομένως πρέπει να έχουν ισότιμα δικαιώματα σε όλους τους τομείς της ζωής τους, τέτοια που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες αυτών και των οικογενειών τους. Τα δικαιώματα αυτά έρχονται σε ριζική αντίθεση με τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που τους εκμεταλλεύονται και «ανοιγοκλείνουν τη στρόφιγγα» της μετανάστευσης, ανάλογα με τις ανάγκες της κερδοφορίας τους. Είναι φανερό, κατά τη γνώμη μας, ότι οι ισχυροί επιχειρηματικοί όμιλοι, η ΕΕ, οι κυβερνήσεις και τα κόμματά τους επιχειρούν είτε με το "μαστίγιο" είτε με το "καρότο" είτε με ένα συνδυασμό τους να υποτάξουν και να χειραγωγήσουν τους μετανάστες, έτσι ώστε να μπορούν να τους απομυζούν καλύτερα.
4.  Την ώρα που υπονομεύεται ανοιχτά η πολιτική της νομιμοποίησης των μεταναστών από μαζικές απολύσεις, μεταθέσεις και συρρίκνωση των υπηρεσιών στις αποκεντρωμένες διοικήσεις και τους Δήμους, η επίθεση στο δικαίωμα  των παιδιών των μεταναστών για ελληνική ιθαγένεια πάει χέρι με τις ρατσιστικές πολιτικές της συγκυβέρνησης : των επιχειρήσεων σκούπα, των στρατοπέδων συγκέντρωσης, της FRONTEX, των δολοφονικών επιθέσεων των νεοναζί της Χρυσής Αυγής αλλά και της απροκάλυπτης συνεργασίας της με την ΕΛΑΣ. Κι έχουν τον ίδιο στόχο με τις προσπάθειες για την ενσωμάτωση και υποταγή τους στο κυρίαρχο εκμεταλλευτικό σύστημα: Φτηνό και ελεγχόμενο εργατικό δυναμικό για τα μεγάλα αφεντικά.
5.  Καμιά απόφαση λοιπόν του Σ.τ.Ε. δεν νομιμοποιεί ένα μαύρο αντιδραστικό μέτωπο στη Βουλή της ΝΔ, των ΑΝΕΛ και των νεοναζί της Χρυσής Αυγής ώστε να φέρουν νέο ρατσιστικό νόμο κατά του δικαιώματος στην ιθαγένεια. Ούτε το Σ.τ.Ε.  μπορεί να επιβάλλει νομοθετικές αλλαγές με βάση ρατσιστικά ιδεολογήματα και αντιδραστικές προκαταλήψεις καταπατώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα.
6.  Με βάση τα παραπάνω, 
·         Αγωνιζόμαστε για τη διεύρυνση των ατομικών δικαιωμάτων, για όλους.
·         Διεκδικούμε σταθερά τη νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, ιδιαίτερα αυτών που έχουν αναπτύξει ισχυρούς βιοτικούς δεσμούς,
·         Την απλούστευση των διαδικασιών ανανέωσης της άδειας διαμονής,
·         Την κατάργηση των παραβόλων και την αποσύνδεσή τους από ένσημα και συμβάσεις εργασίας,
·         Την απόδοση ίσων δικαιωμάτων στην εργασία, την εκπαίδευση, την υγεία και την πρόνοια. 
·         Θεωρούμε αναγκαία τη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων σε όσους μετανάστες έχουν τελικό προορισμό άλλες χώρες της ΕΕ και βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα μας λόγω του Κανονισμού Δουβλίνου ΙΙ της ΕΕ και της Συνθήκης Σένγκεν. 
·         Αγωνιζόμαστε για τη χορήγηση ασύλου ή άλλης μορφής διεθνούς προστασίας, με διαδικασίες γρήγορες και αξιόπιστες, σε όσους διώκονται από αντιδραστικά καθεστώτα, στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων.
·         Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία και ένα σχολείο που σέβεται όλους χωρίς διακρίσεις καταγωγής, χρώματος του δέρματος,  θρησκείας, που να χωράει όλα τα παιδιά και όλη τη γνώση, με τη λήψη ειδικών αντισταθμιστικών εκπαιδευτικών μέτρων για τα παιδιά των μεταναστών.
Υποστηρίζουμε και το δικαίωμα όλων των παιδιών των μεταναστών να γράφονται στα ειδικά δημοτολόγια, να μην υπολείπονται σε βασικά δικαιώματα από τα Ελληνόπουλα και να παίρνουν αυτοδίκαια την ελληνική ιθαγένεια, εφόσον το επιθυμούν, μετά την ενηλικίωσή τους, καθώς και το δικαίωμα της απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας με πολιτογράφηση για τους ενήλικους, το οποίο πρέπει να εξετάζεται με αντικειμενικά κριτήρια, μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα παραμονής τους στη χώρα.
7.  Στο Σύλλογό μας έχουμε ήδη πάρει κάποιες πρωτοβουλίες για τα θέματα των μεταναστών, όπως σχολείο εκμάθησης Ελληνικών σε μετανάστες, εκδηλώσεις για τα παιδιά, με ειδική φροντίδα για τα προσφυγόπουλα , παραστάσεις με σχετικό περιεχόμενο, κλπ. Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ακόμα διάθεση. Γιατί είμαστε άνθρωποι, παιδαγωγοί κι εργαζόμενοι. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να προχωρήσουν σε ενημερωτικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις μέσα στα σχολεία στις 21 Μάρτη, μέρα  κατά των ρατσιστικών διακρίσεων του ΟΗΕ , σε συνεργασία με τους γονείς. Οι εργαζόμενοι, Έλληνες και μετανάστες, στην επίθεση που δέχονται, έχουν να αντιτάξουν τον ενωμένο, οργανωμένο αγώνα τους, ενάντια στον κοινό αντίπαλο που τους εκμεταλλεύεται, διεκδικώντας όλο τον πλούτο που παράγουν και όλα τα δικαιώματα που τους ανήκουν και τα οποία τους κλέβουν και τους στερούν τα ισχυρά συμφέροντα. 
Το Δ.Σ.
alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: