Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013


Αποδοτική διαχείριση των φαρμάκων από μαθητές

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013, 06:16

Μια πρωτοποριακή εφαρμογή δημιούργησε ομάδα μαθητών της Β’ Λυκείου ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου, με κίνητρο την κοινωνική αλληλεγγύη και εφόδια την καινοτόμο σκέψη, τη συλλογικότητα και τον ενθουσιασμό που διαθέτουν απελευθερώνοντας τη δημιουργικότητά τους.

Η ιδέα του εγχειρήματος «Μy Pharmacy», προήλθε και υλοποιήθηκε από τα παιδιά, στα πλαίσια των σκοπών της Εταιρείας Έξυπνης Κατανάλωσης (ΕΤ.Ε.Κ.) που οι ίδιοι δημιούργησαν, για να προωθήσουν στην αγορά τις ιδέες τους, σε σχέση με την καθημερινή ζωή του καταναλωτή και το πώς θα μπορούσε αυτή, μέσα από «έξυπνες» και ανέξοδες πρακτικές που αξιοποιούν την τεχνολογία, να διευκολύνεται. Απώτερος σκοπός τους, να ευαισθητοποιήσουν σε θέματα κοινωνικής προσφοράς και να αναδείξουν την αξία του εθελοντισμού ιδιαίτερα στη σημερινή πραγματικότητα.

Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες κινητών και tablets, να ειδοποιούνται εγκαίρως για την επικείμενη λήξη των φαρμάκων που έχουν αποθηκευμένα, και μέσα από τη λειτουργία «Share my pharmacy», να εντοπίζουν το πιο κοντινό σημείο συγκέντρωσής τους από κοινωφελείς οργανισμούς και εθελοντικές πρωτοβουλίες που εν συνεχεία τα προσφέρουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Η διαχείριση των φαρμάκων που όλοι αποθηκεύουμε και πολλές φορές ξεχνάμε ότι διαθέτουμε γίνεται πιο αποδοτική και αυτά που δεν χρειαζόμαστε, προ της λήξης τους, προσφέρονται σε ανθρώπους που τα έχουν άμεση ανάγκη. Η εφαρμογή προς το παρόν είναι διαθέσιμη για δωρεάν εγκατάσταση από κινητά android και tablets.

Πηγή: blog.tedxathens.com
zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια: