Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013



Αντιδράσεις για τα σάπια φρούτα στα σχολεία

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013, 18:42

Ρεπορτάζ: Βασίλης Τζωρτζίνης 

Το γεγονός ότι πολλές ελληνικές οικογένειες περνούν δύσκολες στιγμές είναι πλέον γνωστό. Μάλιστα πολλές οικογένειες λόγω των δυσβάστακτων μέτρων που έχουν πλήξει ανεπανόρθωτα το εισόδημα τους, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προσφέρουν το βασικό πρόγευμα για τα παιδιά τους. Τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο νηστικά και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί μαθητές ακόμα και να λιποθυμούν εξαιτίας του υποσιτισμού.

Σάλος όμως έχει ξεσπάσει έπειτα από τα κρούσματα διανομής σάπιων φρούτων σε σχολεία της Χαλκίδας και του Αγρινίου. Μάλιστα, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδος εξέδωσε ανακοίνωση: «Το λέμε πολύ καθαρά: Δεν είμαστε επαίτες ούτε εμείς, ούτε τα παιδιά μας. Θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μόχθο μας. Τον 21ο αιώνα είναι βαρβαρότητα μικρά παιδιά να τρώνε σκουπίδια ή να υποσιτίζονται!».

Η Συνομοσπονδία αναφέρει ότι «απαιτεί πλήρη και επιστημονικά ελεγμένη σίτιση, για όλα τα παιδιά με ευθύνη του κράτους, από τις κρατικές υποδομές, χωρίς την εμπλοκή εταιρειών και ΜΚΟ. Είναι ρεαλιστικό, είναι άμεση ανάγκη».

«Η ΑΣΓΜΕ καλεί τους φορείς των γονιών, τους εκπαιδευτικούς και το λαϊκό κίνημα να γίνουν ασπίδα προστασίας των παιδιών μας και να δηλώσουν με σειρά πρωτοβουλιών - σε κάθε πόλη - την αντίθεσή τους στην εκμετάλλευση της φτώχειας και του υποσιτισμού» τονίζεται.

Η zougla.gr επικοινώνησε με την Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Ελλάδος με την κ. Διονυσία Αθανασοπούλου όπου μας ανέφερε το εξής: «Ζητάμε εδώ και δυο χρόνια τα παιδιά στο σχολείο να τρέφονται σωστά. Παρατηρείται αύξηση του υποσιτισμού και αυτό είναι αποτέλεσμα της ανεργίας, ανέχειας των γονιών. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με την παρέμβαση του κράτους και μέσω κρατικών κονδυλίων. Δεν ταΐζουμε με σάπια προϊόντα τα παιδιά. Είναι ανευθυνότητα αυτό που συμβαίνει».

Παράλληλα ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας κ. Άρης Αυξωνίδης μιλώντας στην zougla.gr δήλωσε: «Σε κάποια σχολεία της Χαλκίδας έφτασαν με λανθασμένο τρόπο φρούτα τα οποία σχεδόν τα μισά ήταν σάπια. Συγκεκριμένα σε σχολεία του Βασιλικού, Αγίου Νικολάου και σε δυο στην Χαλκιδική. Ευτυχώς δεν μοιράστηκαν στους μαθητές. Το θεωρώ όμως προκλητικό εν μέσω κρίσης, να μοιράζονται αλλοιωμένα φρούτα στα σχολεία».

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Αγρινίου «Κοσμάς ο Αιτωλός» κ. Κόκκοτος Βασίλης μας αναφέρει: Προφανώς άργησαν να σταλθούν τα φρούτα σε ορισμένα σχολεία του Αγρινίου, αλλά το θέμα αυτό αποκαταστάθηκε λίαν συντόμως. Προσφέραμε τα κατάλληλα φρούτα στα παιδιά.
zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια: