Τρίτη 19 Μαρτίου 2013


Β΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ - ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
Τα φασιστοειδή όλο και περισσότερο αποθρασύνονται. Αποτελεί πρόκληση η παρουσία τους σε σχολική εκδήλωση που είχε θέμα ΄΄ΟΤΑΝ Η ΒΙΑ ΚΑΙ Ο ΕKΦΟΒΙΣΜΟΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ΄΄. Έχοντας την φωλιά τους ΄΄λερωμένη ΄΄, ξέροντας ότι είναι ο αυθεντικός πολιτικός εκφραστής της βίας, του εκφοβισμού  και του ρατσισμού, είχαν το θράσος να  εγκαλέσουν τους διοργανωτές της εκδήλωσης  γιατί  ένα σκίτσο της δεν τους άρεσε. Μα γιατί πειράχτηκαν;; Καμιά σχέση με χρυσαυγίτες  ο φουσκωτός  του σκίτσου. Προς θεού!! Χτύπησαν ποτέ οι μπράβοι της Χ.Α. μετανάστες;; Μπούκαραν στα σπίτια και στα μικρομάγαζά  τους στέλνοντας στο νοσοκομείο εργαζόμενους που είχαν την ατυχία να είναι κατατρεγμένοι από την χώρα τους και να έχουν βρει μια δουλειά στην χώρα μας;  Κακοποίησαν ποτέ μικροπωλητές που  πουλούσαν την πραμάτεια τους για να μπορέσουν να ζήσουν τα παιδιά τους; Είπαν ποτέ στελέχη τους ότι τους μετανάστες θα τους κάνουν σαπούνι, επικροτώντας την φρικτή χιτλερική θηριωδία; Ποτέ δεν έγιναν όλα αυτά!! Κάθε ομοιότητα είναι τυχαία!! ΑΡΑ ΑΣ ΜΗ ΜΥΓΙΑΖΟΝΤΑΙ.
Έφτασαν στο σημείο να νομίζουν ότι μπορούν να υποδεικνύουν το περιεχόμενο και την μορφή σχολικών εκδηλώσεων, οι πολιτικοί απόγονοι του Χίτλερ και του Μεταξά. Δεν τους αρκεί που βρωμίζουν με την παρουσία τους τις αντιφασιστικές επετείους, που  καταθέτουν στεφάνια στο μνημείο των ηρώων που έπεσαν από φασιστικά βόλια, νομίζουν ότι θα ζήσουν ξανά μέρες της μεταξικής ΕΟΝ. Επένδυσαν  και σχετική ανακοίνωση τους με ευαισθησίες για τον κατατρεγμό των γυναικών σε άλλες χώρες. Φασίστες είναι στην εξουσία  εκείνων των χωρών, δηλαδή ιδεολογικά πρωτοξάδελφά τους. Κόπτονται για τους βασανισμένους οι νοσταλγοί της χούντας που είχε ΄΄διαπρέψει΄΄ στα πιο φρικτά βασανιστήρια των φυλακισμένων  στην επταετία. Που τα κολαστήρια της ΕΣΑ, οι φυλακές και τα ξερονήσια ήταν τόποι που μαρτύρησαν και έχασαν την ζωή τους Έλληνες και Ελληνίδες.
Κανένα δεν μπορούν να ξεγελάσουν οι νεοναζί. Ξεκάθαρος ο ρόλος τους, βαθύ το μίσος τους  για τον ΑΝΘΡΩΠΟ. Αυτό το μίσος τους θρέφει, τους κάνει επικίνδυνους, όπλο στα χέρια του συστήματος. Χρήσιμους στους μεγαλοεργοδότες που θέλουν να τους εξασφαλίζουν  φτηνό εργατικό δυναμικό (Έλληνες βέβαια !!), στους εφοπλιστές για τους οποίους επίμονα μέσα και έξω από την βουλή ζητάνε συνεχώς περισσότερα προνόμια (και το δικαίωμα να έχουν πληρώματα όχι Έλληνες βέβαια !!). ΟΙ ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΙ!!
Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι οι εκπαιδευτικοί θα θέτουν  στους φασίστες, υπό έγκριση  τις εκδηλώσεις του δημόσιου σχολείου. Η  Β΄ ΕΛΜΕ  Δωδεκανήσου ξέρει πολύ καλά, ότι για να κλείσει η πόρτα του σχολείου  στην βία και τον εκφοβισμό, σημαντική προϋπόθεση είναι να μείνει ο φασισμός και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι έξω από το σχολείο. Αυτό αποτελεί  πρώτο καθήκον  του οργανωμένου εργατικού κινήματος που έρχεται σε  σύγκρουση και ρήξη  με το σύστημα που τσακίζει τα όνειρα των μαθητών μας. Αυτό το κίνημα μπορεί να ξαναστείλει στους υπονόμους της ιστορίας και τα μαντρόσκυλα  του συστήματος .
Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος                                                   Η γραμματέας
Κριαράς  Στέλιος                                           Ρώϊμπα  Φωτεινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: