Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

.


Απαγορευτικό για τις κρυφές κάμερες μέσα στα σχολεία

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Αυστηρή απαγόρευση χρήσης οποιουδήποτε μέσου λήψης εικόνας και ήχου μέσα στα σχολεία, από κινητά τηλέφωνα μέχρι κρυφές κάμερες - μπρελόκ, αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας.

Η χρήση κινητών τηλεφώνων μέσα στην τάξη δεν επιτρέπεται στα σχολεία από το 2006 με απόφαση της Μαριέττας Γιαννάκου, η οποία επέβαλε στους μαθητές που έχουν κινητά να τα κρατούν απενεργοποιημένα μέσα στην τσάντα τους. Επειτα από πρόσφατα κρούσματα βιντεοσκόπησης μαθητών με κατασκοπευτικές μικροκάμερες όμως, ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου εξέδωσε συμπληρωματική απόφαση, σύμφωνα με την οποία οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους εκτός από κινητά τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη συσκευή ή παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας δεδομένων εικόνας και ήχου (π.χ. ρολόι ή στυλό με κρυφή κάμερα) εντός του σχολικού χώρου.

Οι εκπαιδευτικοί. Επίσης, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν κατά την ώρα της διδασκαλίας να έχουν θέσει εκτός λειτουργίας εκτός από τα κινητά τους τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη συσκευή που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας δεδομένων εικόνας και ήχου. Παράλειψη του ανωτέρω καθήκοντος αποτελεί πειθαρχικό αδίκημα.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: