Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ


Οχι στην ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων

Στο πλευρό των δεκάδων μαθητών που παρουσιάζονται στο Ειρηνοδικείο Αλεξανδρούπολης για να απολογηθούν στον Πταισματοδίκη για τη συμμετοχή τους στις περσινές κινητοποιήσεις, βρίσκονται οι φορείς και η νεολαία της περιοχής και απαιτούν να σταματήσει η τρομοκρατία σε βάρος των μαθητών και η ποινικοποίηση των αγώνων τους. Οι απολογίες των περίπου 70 μαθητών, στην πλειοψηφία τους μέλη των 15μελών μαθητικών συμβουλίων, ξεκίνησαν την Τρίτη και θα εξακολουθήσουν μέχρι και την έναρξη των σχολείων.



Η νέα επιχείρηση τρομοκράτησης των μαθητών, εξελίσσεται λίγες μόλις μέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς όπου τα σχολεία αναμένεται να έχουν πολλαπλάσια προβλήματα λειτουργικών αναγκών. Οι μαθητές που σήμερα στέκονται απέναντι στο δικαστή για να απολογηθούν για τους αγώνες τους και αύριο ίσως στο εδώλιο του κατηγορουμένου, μέσα από τις πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν πέρσι, πάλεψαν για ένα καλύτερο σχολείο, για να πάρουν βιβλία, για οικονομικούς πόρους που θα εξασφαλίζουν στοιχειωδώς τη λειτουργία των σχολείων τους.



Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας

Καθημερινά στο πλευρό των διωκόμενων μαθητών βρίσκονται η ΚΝΕ και το ΚΚΕ, εκπρόσωποι και φορείς σωματείων και φορέων του νομού.



Με κοινή ανακοίνωσή τους, το ΠΑΜΕ, η Λαϊκή Επιτροπή Αλεξανδρούπολης, ο Σύλλογος Γυναικών Αλεξανδρούπολης και τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπάλληλων, Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θράκης, Υπαλλήλων Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Εβρου, Οικοδόμων Αλεξανδρούπολης, καταγγέλλουν την επιχείρηση τρομοκράτησης που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ σε βάρος των μαθητών και απαιτούν να καταργηθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου.



Σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι στόχος των διώξεων είναι να ενοχοποιήσουν τους αγώνες του μαθητικού κινήματος, ώστε οι μαθητές με «σκυμμένο» το κεφάλι, χωρίς διαμαρτυρίες, να αποδέχονται την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία. Και τονίζουν: «Η κατάσταση στην Παιδεία αφορά όλους τους εργαζομένους και πρέπει να γίνει υπόθεση κάθε Σωματείου και μαζικού φορέα. Να σταθούμε σταθερά στο πλευρό των παιδιών των οικογενειών που στις πλάτες τους πέφτει όλο το βάρος της κρίσης των καπιταλιστών. Οι μαθητές με τις κινητοποιήσεις τους κάνουν το χρέος τους απέναντι στη ζωή τους και έτσι πρέπει να συνεχίσουν. Η σχολική χρονιά που έρχεται προοιωνίζεται ακόμη χειρότερη. Απαιτείται καλύτερη οργάνωση και μαχητικοποίηση του κινήματος, ένα μαχητικό μέτωπο πάλης από Σωματεία και μαζικούς φορείς που δε θα επιτρέπουν την παραπέρα υποβάθμιση της μόρφωσης και οτιδήποτε θίγει τη ζωή και την αξιοπρέπεια των μαθητών και των οικογενειών τους».
rizospastis






Δεν υπάρχουν σχόλια: