Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

....
Νέα Περαμος: Μαθητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας



Ζητούν λύση στο θέμα της μεταφοράς προς και από τα σχολεία



Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί έκαναν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την έδρα της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Περάμου ζητώντας επιτακτικά να λυθεί το θέμα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους.



Όπως είναι γνωστό, η Νέα Πέραμος είναι αραιοκατοικημένη περιοχή η η οποία εκτείνεται σε μεγάλη έκταση με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη η μεταφορά των μαθητών προς το σχολείο και η επιστροφή στα σπίτια τους.



Την συγκέντρωση διοργάνωσαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου, Γυμνασίου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Περάμου, σχολεία τα οποία θίγονται από την αναγκαστική διακοπή της μεταφοράς των μαθητών με έξοδα του κράτους προς και από τα σχολεία τους, ενώ συμπαράσταση δήλωσαν τα 1ο και 3ο Δημοτικά και τα 3 νηπιαγωγεία της Δημοτικής Ενότητας Νέας Περάμου.



Στη συγκέντρωση η οποία χαρακτηρίσθηκε από παλμό και ενθουσιασμό, παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης, η αντιδήμαρχος Νέας Περάμου Κατερίνα Ψαρουλάκη, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος σε θέματα παιδείας Αντώνης Ρήγας, ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Χοροζάνης και η Κατερίνα Μπαμπαλού, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Νέας Περάμου.

Η μη μεταφορά των μαθητών με έξοδα του κράτους θεωρήθηκε από τους διαμαρτυρόμενους ως αποκλεισμός γι’ αυτό το κυρίως σύνθημα των συγκεντρωμένων ήταν «Σχολεία ανοιχτά για όλους χωρίς αποκλεισμούς».



Αν και δεν φέρει ευθύνη η Δημοτική Αρχή για την διακοπή της μεταφοράς των μαθητών, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους πως σε ό,τι αφορά την προετοιμασία της μεταφοράς των μαθητών πριν την έναρξη του σχολικού έτους η Δημοτική Αρχή είχε κάνει τον σχετικό προγραμματισμό.

Όμως, με μια αιφνιδιαστική κίνηση, το κράτος μετέφερε την αρμοδιότητα της μεταφοράς μαθητών στην Περιφέρεια χωρίς όμως να διαθέσει και τα σχετικά χρήματα.

Έτσι τώρα οι μαθητές έρχονται αντιμέτωποι με την άρνηση των μεταφορέων να εκτελέσουν το έργο τους αφού τους οφείλονται χρήματα από προηγούμενα έτη.



Ως πρόσκαιρη λύση, δηλαδή μέχρι να λυθεί το ζήτημα, ο Δήμαρχος δήλωσε στους συγκεντρωμένους ότι έχει ζητήσει την βοήθεια από τις ένοπλες δυνάμεις προκειμένου να μην διακοπεί μεταφορά των μαθητών.

Σε οποιαδήποτε όμως περίπτωση συμπαρίσταται στο δίκαιο αίτημα των σχολικών κοινοτήτων.

Στην συγκέντρωση μίλησαν εκπρόσωποι των μαθητών, των γονέων και της ΕΛΜΕ, συνδικαλιστικού οργάνου των εκπαιδευτικών λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης.
facebook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: