Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
Σήμερα πήγαμε αντιπροσωπεία στον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Κουμέντο. Του εξηγήσαμε ότι κλείνοντας τα σχολεία μας πετάει τα παιδιά στο δρόμο. Ότι το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας έχει αναγνωρίσει το ρόλο και τη σπουδαιότητα αυτών των σχολείων. Ότι το οικονομικό κόστος της λειτουργίας τους είναι δυσανάλογα μικρό με το κοινωνικό που θα έχει η κατάργησή τους. Ότι η χώρα μας έχει υπογράψει διεθνείς συμβάσεις για την εκπαίδευση των παιδιών των μεταναστών και των προσφύγων. ‘Ότι τα σχολεία χρόνια τώρα κάνουν βελτιωτικές προτάσεις για τη λειτουργία τους αλλά το Υπουργείο περί άλλων τυρβάζει. Ότι ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης ψήφισε ομόφωνα υπέρ της λειτουργίας των σχολείων στην περιοχή του.
Ο Κουμέντος ήταν άτεγκτος. Το μόνο αντεπιχείρημα που έφερε ήταν ότι στη «διεθνή βιβλιογραφία» τα σχολεία αυτά θεωρούνται παρωχημένα. Τον φαντάζομαι τα βράδια να εντριφεί σε αγγλογαλλικά εγχειρίδια για την αποτυχία του Ελληνικού μοντέλου διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.

Η ουσία είναι ότι αυτός και οι ανώτεροί του, πήραν την απόφαση να μας κλείσουν, χωρίς προηγούμενη συζήτηση, χωρίς κανένα σχεδιασμό για το μέλλον πέρα από τα νεφελώδη ΖΕΠ, και χωρίς δυνατότητα αντίδρασης από μεριάς μας. Ποιος άλλωστε θα δώσει σημασία σε μετανάστες και προσφυγόπουλα που διαμαρτύρονται. Το πολύ πολύ να τους πούνε δεν φτάνει που ήρθατε στη γη της επαγγελίας θέλετε και εκπαίδευση για τα παιδιά σας. Αν δεν σας αρέσει δρόμο.

2ο Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ελληνικού

Δεν υπάρχουν σχόλια: