Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Μαθητές διαδηλώνουν στο Βόλο...
Μαζική και δυναμική ήταν η μαθητική συγκέντρωση αγωνιστικής καταδίκης της νέας σφοδρής αντιλαϊκής επίθεσης που εξαπέλυσαν συγκυβέρνηση - τρόικα, που οργάνωσε, χτες, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Βόλου. Συμμετείχαν μαθητές από τα 1ο, 4ο, 5ο, 7ο Λύκεια Βόλου, του 1ου ΕΠΑΛ και του 4ου Γυμνασίου, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Πανεπιστημίου και στη συνέχεια, φωνάζοντας, συνεχώς, συνθήματα, πραγματοποίησαν μεγάλη διαδήλωση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Οι μαθητές διαμήνυσαν την απόφασή τους να μπουν, πιο μαζικά και μαχητικά, στον κοινό αγώνα, στο κοινό μέτωπο πάλης με τους άνεργους, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, τους φοιτητές - σπουδαστές, τους επαγγελματοβιοτέχνες - εμπόρους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, που κατεδαφίζει όλες τις εργατικές - λαϊκές κατακτήσεις και καταργεί τα λαϊκά δικαιώματα, εμπορευματοποιεί την Παιδεία και την παραδίνει βορά στα χέρια του κεφαλαίου, κλείνει τον ορίζοντα ενός καλύτερου μέλλοντος για τη νεολαία.

Ανάλογη μαζική μαθητική κινητοποίηση έγινε χτες το πρωί και στο Ηράκλειο Κρήτης. Οι μαθητές από πολλά σχολεία της πόλης και της υπαίθρου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας και από εκεί, οργανωμένα με τα πανό τους προχώρησαν σε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Με ανακοίνωσή του, το ΝΣ Ηρακλείου της ΚΝΕ χαιρετίζει τους εκατοντάδες μαθητές που εδώ και πάνω από μια βδομάδα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, σε γενικές συνελεύσεις στα σχολεία τους, με αποφάσεις, παίρνοντας μαζικά θέση στο δρόμο του αγώνα. Η ΚΝΕ, στην ανακοίνωσή της, απευθύνει κάλεσμα για να σημάνει συναγερμός σε κάθε τάξη, σχολείο και γειτονιά, τονίζοντας ότι κανένα παιδί εργατικής λαϊκής οικογένειας δεν μπορεί να μένει με τα χέρια σταυρωμένα, ούτε με το κεφάλι σκυμμένο και τη μέση λυγισμένη.

Σε γειτονιές της Αθήνας

... και στα Ανω Λιόσια
«Δεν δεχόμαστε τα μέτρα και τα μνημόνια τους! Τους γυρίζουμε το λογαριασμό! Οχι άλλα υποσιτισμένα παιδιά μέσα στα σχολεία! Δωρεάν διατροφή μέσα στα σχολεία με ευθύνη του κράτους». Τα παραπάνω δήλωσαν οι μαθητές από Λύκεια του Αιγάλεω που χτες το μεσημέρι έκαναν κινητοποίηση στο Δημαρχείο της πόλης. Το κάλεσμα για την κινητοποίηση ήρθε από το 4ο και το 5ο Λύκειο και συμμετείχαν μαθητές και από άλλα σχολεία, καθώς και η Ενωση Γονέων της πόλης.

Με ανάλογα αιτήματα, μαθητές από το 1ο, το 2ο και το 3ο Λύκειο Α. Λιοσίων έκαναν χτες κινητοποίηση στο δημαρχείο Φυλής, σπάζοντας τις προσπάθειες τρομοκράτησης που δεν έλειψαν και χτες. Οι μαθητές ανάρτησαν πανό με το σύνθημα «οι μαθητές δεν σκύβουν το κεφάλι, παλεύουμε για μόρφωση και κοινωνία άλλη». Στο πλευρό τους είχαν την τοπική Λαϊκή Επιτροπή και αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο.

Σήμερα Παρασκευή, στις 2.30 το μεσημέρι, μαθητές εκλεγμένοι στα 15μελή και 5μελή μαθητικά συμβούλια σχολείων της Κυψέλης από κοινού με την Ενωση Γονέων 6ου Διαμερίσματος προχωρούν σε κινητοποίηση στην πλατεία Κυψέλης.

ριζοσπαστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: