Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
7ΟΥ ΓΕΛ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΏΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Ο σύλλογος καθηγητών του 7ου ΓΕΛ Πειραιά καταγγέλλει την άδικη έ-ξωση των μαθητών μας από τον φυσικό τους χώρο, το κλείσιμο του σχολείου μας, με το πρόσχημα της «συγχώνευσης» με το 4ο ΓΕΛ Πειραιά.

Ως παιδαγωγοί δεν δεχόμαστε τη δημιουργία σχολείων-μαμούθ 350 μαθη-τών με 30 μαθητές ανά τάξη. Αυτές οι συνθήκες καταργούν την ουσιαστική παροχή γνώσης υποβαθμίζοντας την ποιότητα του παρεχόμενου εκπαιδευτι-κού έργου. Η στοίβαξη μαθητών με το πρόσχημα της μείωσης των δαπανών δεν μπορεί να γίνει παιδαγωγικά αποδεκτή. Επιπρόσθετα, κτηριακά τα υπάρχοντα οικοδομήματα δεν έχουν κατασκευαστεί έτσι ώστε να διασφαλίζεται η σωματική ακεραιότητα τόσου υπέρμετρου αριθμητικά μαθητικού δυναμικού. Οι μαθητές μας δεν είναι αριθμοί, για να τους αντιμετωπίζουμε αποστασιοποιημένα, και δεν είναι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάντια της ελληνικής κοινωνίας. Ας λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.

Επιπρόσθετα, η απομάκρυνση των μαθητών μας από το κτήριο του 7ου ΓΕ.Λ. Πειραιά θα αφήσει την ευρύτερη περιοχή μας χωρίς λύκειο, αναγκάζο-ντας πολλούς από αυτούς να αναζητήσουν «στέγη» σε άλλα σχολεία της περι-οχής της Δραπετσώνας ή και άλλων περιοχών του Πειραιά επιβαρύνοντας, έτσι, τα σχολεία αυτά με πρόσθετο μαθητικό δυναμικό που δεν μπορούν να δεχτούν – γεγονός που συνεπάγεται υποβάθμιση των συνθηκών λειτουργίας τους - αλλά και επιβαρύνοντας τους γονείς τους με πρόσθετα έξοδα μετακί-νησης.

Όλοι οι συνάδελφοι του 7ου ΓΕΛ Πειραιά υπηρετούμε με συνέπεια κι α-γάπη προσφέροντας υψηλής ποιότητας παιδαγωγικό έργο αναγνωρισμένο κι από την τοπική κοινωνία που μάς εμπιστεύεται τα παιδιά της αλλά και από αντικειμενικά κριτήρια (μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών, συμμετοχή σε εκπαιδευτικά σεμινάρια, Μ.Π.Ε., επιμόρφωση Β’ επιπέδου, επιτυχημένη συμμετοχή σε προγράμματα ερευνητικών εργασιών, προσφορά εκπαιδευτικού έργου μέσω ιστολογίων με υψηλή επισκεψιμότητα, κ.λπ.).

Αξιώνουμε από την Πολιτεία τον ίδιο σεβασμό που επιδεικνύουμε εμείς προς τα παιδιά μας και την εργασία μας. Έχουμε ήδη δεχτεί τις περικοπές στους μισθούς μας. Δεν δεχόμαστε και περικοπές στην ποιότητα της εργα-σίας μας και στηρίζουμε το αίτημα παραμονής των μαθητών μας στον οικείο τους χώρο.


Ο σύλλογος διδασκόντων
του 7ου Γ.ΕΛ. Πειραιά


Δεν υπάρχουν σχόλια: