Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥΜΠΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δωρεάν διατροφή στο σχολείο με ευθύνη του κράτους

Δωρεάν διατροφή στο σχολείο με ευθύνη του κράτους, κατάργηση του ΦΠΑ 23% στα κυλικεία, δωρεάν ασφάλιση και ιατρική περίθαλψη σε όλους τους μαθητές, ειδική μέριμνα για τα παιδιά των ανέργων, απαιτεί το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Τούμπας Θεσσαλονίκης, καθώς τα περιστατικά μαθητών που πηγαίνουν νηστικά ή υποσιτισμένα στο σχολείο γίνονται όλο και περισσότερα. Καλεί μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, όλοι μαζί και μέσα από τις Λαϊκές Επιτροπές να οργανώσουν τον αγώνα.

Με ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Τούμπας, σημειώνει: «Σύμφωνα με στοιχεία του ίδιου του Δήμου Θεσσαλονίκης, τουλάχιστον 600 μαθητές στα σχολεία του Δήμου αντιμετωπίζουν πρόβλημα υποσιτισμού. Οταν πριν δυο μήνες τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων, οι Ομοσπονδίες Γονέων, οι καθηγητές κατήγγειλαν αυτήν την πολιτική της εξαθλίωσης και απαιτούσαν να παρθούν μέτρα, η κυβέρνηση, το υπουργείο Παιδείας, διάφοροι δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μιλούσαν για "υπερβολές" και "μικροκομματικές σκοπιμότητες". Ολοι αυτοί πρέπει να απολογηθούν απέναντι στις όλο και περισσότερες οικογένειες που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες των παιδιών τους, ούτε το φαγητό τους».

Το Συντονιστικό ξεκαθαρίζει ότι «η φτώχεια, η ανεργία, η πείνα δεν είναι ντροπή για τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους. Δεν ευθυνόμαστε εμείς για την κατάσταση που ζούμε, ούτε το πρόβλημα μπορεί να το λύσει κανείς μόνος του». Και καλεί τους μαθητές και όλο το λαό να μπουν στην οργανωμένη πάλη, «σε κάθε σχολείο, σε κάθε γειτονιά "για να πάρει και να σηκώσει" την πλουτοκρατία και την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου που θυσιάζουν το λαό για να σωθεί η ΕΕ, για να σωθούν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές»

ριζοσπαστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: