Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

 


Την Δευτέρα 23/09 ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων δημοτικού και νηπίων Διρφύων έχει προγραμματίσει επίσης διαμαρτυρία για την υποβάθμιση του σχολείου

Πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή σε Βόρεια και Νότια Εύβοια, από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς για την υποβάθμιση των σχολικών τους Μονάδων.

Διαμαρτυρία σχολεία Εύβοια

Σύμφωνα με το eviathema.gr στο Μαντούδι το απόγευμα της Παρασκευής, έκλεισε ο δρόμος από μαθητές των σχολείων του Προκοπίου και της Κηρίνθου συνοδευόμενοι από τους δασκάλους και τους γονείς τους καθώς όπως όλα δείχνουν τα δημοτικά σχολεία των περιοχών αυτών από 6θεσια μετατρέπονται σε 5θέσια.

Διαμαρτυρίες μαθητών, γονέων και καθηγητών για τα σχολεία σε Βόρεια και Νότια Εύβοια

Και στο Αλιβέρι, το πρωί της ίδιας ημέρας, οι δρόμοι της πόλης έκλεισαν από μαθητές και εκπαιδευτικούς οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατάργηση τμημάτων του 1ου και 2ου Γενικού Λυκείου.

diamm

Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις, καταργούνται: α) το τμήμα Ανθρωπιστικών
Σπουδών της Γ τάξης του 1ου ΓΕΛ Αλιβερίου με έξι μαθητές/τριες και β) τα τμήματα
Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας του 2ου ΓΕΛ Αλιβερίου με πέντε μαθητές/τριες.

Η ΕΛΜΕ Εύβοιας στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των μαθητών/τριών των σχολείων του νομού μας ΓΕΛ Αλιβερίου για έγκριση των ολιγομελών τμημάτων στην Β’ και Γ’ τάξη Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ και το δικαίωμά τους να παραμείνουν στα σχολεία τους χωρίς να αλλάξουν κατεύθυνση και ειδικότητα. Οι τοπικές κοινωνίες η μια μετά την άλλη ξεσηκώνονται για να διεκδικήσουν το αναφαίρετο δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση και να διατρανώσουν τοην απαίτησή τους να μην ερημώσουν οι περιοχές τους.

Γιατί ώς γνωστο “όπου κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή”

Την Δευτέρα 23/09 ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων δημοτικού και νηπίων Διρφύων έχει προγραμματίσει επίσης διαμαρτυρία για την υποβάθμιση του σχολείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: