Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

 


Μεγάλο πλήγμα στη Β’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου από τις συγχωνεύσεις τμημάτων

Σε κατάληψη του 20ου Δημοτικού σχολείου Πειραιά προχώρησε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων για τις συγχωνεύσεις τμημάτων του σχολείου.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει στην Β’ τάξη Δημοτικού τα τμήματα από 3 που ήταν πέρσι, έγιναν 2 φέτος. «Έχοντας 4 διαγνώσεις από το Κ ΕΔΑΣΥ, 2 στο φάσμα και 4 διαγνώσεις σε αναμονή» προσθέτει.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 20ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά

ΌΧΙ 25 ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ!

ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΟΡΦΩΝΕΙ!

 Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 20ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά με την σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των γονέων προχώρησε σε κατάληψη του σχολείου. Μετά την καθολική συμμετοχή των εκπαιδευτικών του σχολείου στη στάση εργασίας του συλλόγου τους, οι γονείς αποκλείσαμε την είσοδο του σχολείου.  

Στηρίζουμε την απόφαση των γονιών της Β τάξης του σχολείου μας, οι οποίοι από την μέρα του Αγιασμού απέχουν  από τα μαθήματα μέχρι νεωτέρας . Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ μας αφορά την απόφαση της κυβέρνησης  για τις συγχωνεύσεις των τμημάτων. Εμάς πλήττεται η Β τάξη δημοτικού τα τμήματα από 3 που ήταν περσι γίνανε 2 φέτος.  Έχοντας 4 διαγνώσεις από το Κ ΕΔΑΣΥ, 2 στο φάσμα και 4 διαγνώσεις σε αναμονή. Το θέμα μας αφορά όλους. Αύριο μεθαύριο μπορεί να είναι τα δικά μας παιδιά. Οι συνθήκες μαθήματος είναι δύσκολες όταν σε μια τάξη ειδικά δημοτικού σε κάθε τμήμα μπορεί να είναι μέχρι 25 παιδιά. Αυτό δεν είναι εξέλιξη παιδείας, είναι απλά ότι βλέπουμε αριθμούς σε μια τάξη, χωρίς να τους ενδιαφέρει  η εκπαίδευση και η μόρφωση των παιδιών μας . Αρνούμαστε να δεχτούμε την απόφασή τους.

Με εκτίμηση το Δ.Σ του 

20ου Δημοτικού Πειραιά 

 

Η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Πειραιά «Η Πρόοδος»

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΣΥΜΠΤΥΞΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς τον σχολείων του Πειραιά έστειλαν σήμερα ένα ακόμη μήνυμα υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου.

Χαιρετίζουμε:

·       τους εκπαιδευτικούς των 20ου, 27ου, 41ου και 46ου Δημοτικών Σχολείων Πειραιά οι οποίοι με την καθολική συμμετοχή τους στη στάση εργασίας που είχε προκηρύξει ο σύλλογός μας έκλεισαν σήμερα τα σχολεία.

·       τους γονείς των 20ου και 27ου Δημοτικών Σχολείων Πειραιά οι οποίοι παίρνοντας τη σκυτάλη από τους εκπαιδευτικούς έκλεισαν το σχολείο και την υπόλοιπη μέρα. Οι γονείς των 48 μαθητών της Β Τάξης ( τα τμήματα ενώνονται σε 2 από 3)  του 20ου Δημοτικού Σχολείου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, συνεχίζουν την αποχή από το σχολείο από την αρχή του σχολικού έτους. Οι γονείς του 27ου Δημοτικού σχολείου, πραγματοποίησαν για δεύτερη φορά καθολική αποχή από τα μαθήματα.

·       Τους γονείς του 41ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά που απείχαν από τα μαθήματα και μαζί με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου πραγματοποίησαν κινητοποίηση διαμαρτυρίας έξω από το σχολείο.

Ταυτόχρονα ο Σύλλογός μας σε συντονισμό με τον όμορο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «Ρήγας Φεραίος» αλλά και τους συλλόγους γονέων των σχολείων που συγχωνεύονται τμήματα πραγματοποίησε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά και απαίτησε να ικανοποιηθεί το αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας, να παρθούν πίσω οι συγχωνεύσεις των τμημάτων. 

Κατά την παράσταση διαμαρτυρίας έκδηλη ήταν η δυσαρέσκεια γονέων και εκπαιδευτικών που απαίτησαν να ανακληθεί άμεσα η απόφαση του Περιφερειακού Δ/ντή εκπαίδευσης Αττικής, που έκλεισε σχεδόν 50 τμήματα στον Πειραιά και ζήτησαν να μεταφερθεί προς τους αρμόδιους και το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. η απόγνωση και η οργή τους.

Η Δ/ντρια  Εκπαίδευσης Π.Ε. Πειραιά, αφού τόνισε ότι η ανάκληση των συγχωνεύσεων δεν είναι στην αρμοδιότητά της, διαβεβαίωσε ότι, για να διευκολυνθεί τον έργο των εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα στα τμήματα που ανακλήθηκε η κατάτμησή τους, θα δοθούν ως κενά και οι δεύτερες Παράλληλες Στηρίξεις, που έχουν εγκριθεί, χωρίς όμως να μπορεί να εκτιμήσει αν αυτά τα κενά θα καλυφθούν από το Υπουργείο Παιδείας.

Ο σύλλογός μας θα συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στις συγχωνεύσεις. Με την απαραίτητη αγωνιστική ενότητα με τους γονείς, θα διεκδικήσει ένα καλύτερο για όλους τους μαθητές σύγχρονο σχολείο. Θα αποτρέψει κάθε απόπειρα της κυβέρνησης να γυρίσει το ρολόι της Ιστορίας της Εκπαίδευσης δεκαετίες πίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: